Gemeente Alphen aan den Rijn


Ondertekening bestuursovereenkomst zonebeheer industrielawaai

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude gaan de geluiduitstraling van de gezoneerde industrieterreinen binnen de gemeente Alphen aan den Rijn en Rijnwoude gezamenlijk beheren. Hiertoe wordt een bestuursovereenkomst zonebeheer gesloten. Doel is de geluiduitstraling van de bedrijven op de industrieterreinen naar de (woon)omgeving binnen wettelijke grenzen te houden.

De bestuursovereenkomst is op donderdag 20 juni in het gemeentehuis van Rijnwoude ondertekend. Namens de provincie heeft de gedeputeerde mw. E. Hallendsleben ondertekend. Namens de gemeenten is de ondertekening verzorgd door de wethouders K. Tigelaar (Alphen aan den Rijn) en C. de Best (Rijnwoude).

De industrieterreinen van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude waarop zware geluidsproducerende bedrijven zijn gevestigd zijn wettelijk voorzien van een geluidzone. De geluidzone bepaalt de maximale geluiduitstraling van de gezamenlijke bedrijven op industrieterreinen.

De bewaking en het beheer van de industrieterreinen is een gezamenlijke uitvoeringstaak van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude. Na uitvoerig overleg en onderzoek is overeenstemming bereikt over uniforme beheersafspraken die zijn uitgemond in de Bestuursovereenkomst Zonebeheer. Het beheer wordt uitgevoerd door middel van technische modellen en controles.

Persbericht 40, 20 juni 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 25 juni 2002 laatste wijziging