Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP; 12.45 u) Dinsdag, 25 juni 2002

District Maastricht

Maastricht, drugs in auto aangetroffen:
Twee inwoners van Rotterdam zijn dinsdagmorgen 25 juni 2002 door de politie aangehouden nadat in hun auto soft- en harddrugs werden aangetroffen.
Een politiepatrouille zag dinsdagmorgen omstreek 01.30 uur een personenauto met daarin twee inzittenden wegrijden vanaf het tankstation aan de Cabergeweg/Frontensingel te Maastricht in de richting van de Fort Willemweg. Deze auto werd nagereden en gecontroleerd op het Frans van der Laarplein te Maastricht. Nadat de uitlevering van mogelijk in de auto aanwezige verdovende middelen werd gevorderd, werd te kennen gegeven dat deze niet aanwezig waren. Echter achter de bestuurdersstoel werd een tas aangetroffen waarin op het eerste oog twee plakken hasjiesj aanwezig waren. Beide inzittende wisten natuurlijk niet hoe die tas in de auto was gekomen. Zij werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij een onderzoek naar de juiste inhoud van de tas bleek hierin drie plakken hasjiesj met een totaal gewicht van drie kilo en een plak van een halve kilo amfetamine aanwezig te zijn. In de auto werden enkele losse grammen amfetamine aangetroffen. Het tweetal, 23 en 20 jaar en beiden afkomstig uit Rotterdam, is in de loop van de morgen in verzekering gesteld.

Valkenburg, inbraak bij sportvereniging:
Maandagmiddag 24 juni 2002 bleek dat uit het gebouw van de voetbalvereniging Valkenburgse Boys, gevestigd aan de Prinses Beatrixsingel te Maastricht een vijftigtal witte sportshirt werden ontvreemd. Mogelijk is door inklimming via een bovenlicht de toegang verschaft en verliet de dief op zelfde wijze het gebouw weer. Niet uitgesloten is dat de diefstal dezelfde middag gepleegd. Kort voor de ontdekking van de diefstal fietste een man van het sportcomplex weg met achterop zijn fietst een bruine doos achter op zijn fiets. De kleding bleek verpakt te zijn is een soortgelijke doos. Namens de vereniging is van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, licht gewonden bij verkeersongeval: Maandagavond 24 juni 2002 heeft op de Planetenhof te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor. De bestuurder van de personenauto was doende zijn auto op de kruising Herculeshof / Plantenhof te keren, bij welke manoeuvre een nadereden motor met daarop twee opzittenden de auto in de flank aanreed. Beide opzittenden raakte licht gewond door schaafwonden aan hun benen. Ambulancepersoneel verleende ter plaatse medische verzorging aan een van de slachtoffers. De bestuurder werd echter niet meer aangetroffen. Bij raadpleging van de geautomatiseerde bestanden bleek dat de motor vermoedelijk niet meer verzekerd was. De bestuurder meldde zich kort daarna aan het politiebureau. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs voor de categorie A (motor). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Zowel de motor als de personenauto moesten door een bergingsbedrijf worden geborgen.

Maastricht, motordiefstal:
Ten nadele van een 44 jarige inwoner van het Franse Borg Saint Paul werd maandagavond 24 juni 2002 zijn motor gestolen. De eigenaar zag omstreeks 19.45 uur vanuit zijn hotel dat een onbekende man op zijn aan de Stationsstraat te Maastricht geparkeerde motor zat. Deze onbekende man was bezig met het forceren van het stuurslot. De eigenaar van de motor rende meteen naar zijn eigendom, maar bij het verlaten van het hotel zag hij de motor voor zijn ogen wegrijden in de richting van de Wilhelminasingel. De benadeelde deed daarop aangifte van de diefstal van zijn motor, een gele Honda VTR 1000.