AutoRai

25-6-2002

Mercedes C-klasse scoort maximale vijf sterren bij Euro NCAP test

Voor de tweede maal heeft het Europese botsproeven instituut Euro NCAP een auto beloond met de maximale score van vijf sterren. Dit keer is de Mercedes C-klasse die eer te beurt gevallen. De eerste auto die deze score haalde, was de Renault Laguna.

Onlangs zijn bij Euro NCAP botsproeven gedaan met de Audi A2, MINI, Opel Corsa, Range Rover, Opel Frontera, Jeep Cherokee, Honda CR-V, Mazda MX-5, Mercedes SLK, Honda S2000, Ford Mondeo, Opel Vectra, Jaguar X-type, Peugeot 607 en de Proton Impia. De C-klasse is de enige die vijf sterren haalde, de Jeep Cherokee, Opel Frontera en Proton Impia haalden er drie en de overige deelnemers scoorden vier sterren.

Ook vorig jaar werd de C-klasse op veiligheid getest. Toen kwam het model echter niet verder dan vier sterren. Sindsdien heeft Euro NCAP zich sterk gemaakt om fabrikanten er voor te laten zorgen dat inzittenden hun gordel dragen. Mercedes werd met vijf sterren beloond voor de werking van het waarschuwingssysteem, dat inmiddels in de C-klasse is geplaatst om de inzittenden daar aan te herinneren. De hierdoor toegekende twee extra punten brachten het totaal op 33, net voldoende voor de vijfde ster.