Verbond van Verzekeraars

Heleen de Heer Verzekeringsvrouw van het Jaar

De 41-jarige Heleen de Heer, lid van het managementteam van AEGON Pensioen & Advies is vorige week gekozen tot Verzekeringsvrouw van het Jaar. Ook was zij winnares in de categorie Marketing. Voor de verkiezing, die voor de eerste keer in Nederland werd gehouden, waren in totaal 170 kandidaten voorgedragen.

De jury, die onder voorzitterschap stond van Verbondsdirecteur Eric Fischer, noemde De Heer een verzekeringsvrouw pur sang met een enorme diversiteit. Daarnaast heeft zij een brede maatschappelijke oriëntatie. Als voorzitter van de internationale werkgroep Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen werkt De Heer actief aan de bredere maatschappelijke bewustwording, omdat het volgens haar een fundamenteel onderdeel is van een goede bedrijfsvoering.

Delta Lloyd: meest vrouwvriendelijk
De prijs voor de meest Vrouwvriendelijke Werkgever werd toegekend aan Delta Lloyd. Niek Hoek, voorzitter Raad van Bestuur en Jolanda Tijhuijs, directievoorzitter Delta Lloyd Schade, namen de prijs in ontvangst. Hoek noemde de prijs een erkenning voor ons beleid op dit terrein en een compliment voor alle vrouwen en mannen binnen Delta Lloyd. Mede dankzij ons Kans op Balansprogramma, zijn we waar we nu zijn. We zijn er nog lang niet, maar zien dit vooral als een tussentijdse bevestiging en een verdere aanmoediging.

De verkiezing Verzekeringsvrouw van het Jaar is een initiatief van For Alle Finance (interim professionals), ITDS (it-consultancy), Network & Search (executive search) en Lubberding Consultancy (marktonderzoekadvies).

Alle winnaressen op een rij
Heleen de Heer werd als winnares in de categorie Marketing tevens gekozen als over-all winnares uit tien verschillende categorie-winnaressen. De andere negen waren: Thea Steenwijk van Avéro Achmea (Backoffice), Jessica Laumen-de Valk van Valau Rekenkundig Advies (Algemeen management), Alice Saat van Aon Nederland (Sales), Jeanette Vos van de Rabobank (Fiscaal/Juridisch), Carola van der Meeren van de Millenaar Adviesgroep (Verzekeringsspecialiste), Miriam Panis van Finenzo (Hypotheekspecialiste), Hedy Bijl van Delta Lloyd (P&O), Martine Ammerlaan van AEGON (Finance & Actuariaat) en Gera Janssen van JansenGroenendijk (Verzekeringstalent). De aanmoedigingsprijs werd toegekend aan studente Carmen Riocerezo Perez, die in opdracht van Interpolis een scriptie schreef over Alternative Risk Transfer.

Bondig, juni 2002