OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND

Open Universiteit biedt masteropleiding voor ict-ers ABP en Vo

De Open Universiteit Nederland heeft in overeenstemming met het ABP en Vodafone de opleiding 'Professional Master ICT Management' ontwikkeld. De masteropleiding is bedoeld voor 'high potentials'; ervaren ict-medewerkers van ABP en Vodafone die in anderhalf jaar geschoold worden in managementvaardigheden op het gebied van de ict. Op vrijdag 28 juni 2002 om 14.00 uur wordt de samenwerking tussen de drie partijen ondertekend op de campus van de Open Universiteit door ing. Henk Dado (manager ict ABP), Harry Clevis (Director Management Development Vodafone) en drs. Thijs Wöltgens (collegevoorzitter Open Universiteit).

Duaal leertraject
De masteropleiding 'ICT Management' is uitsluitend bedoeld voor institutionele studenten en wordt door 14 medewerkers van ABP en Vodafone gevolgd. Deze studenten volgen een zogenaamd duaal leertraject; dat betekent dat ze de studie combineren met hun werk. Door deze vorm van 'training on the job', hoeven studenten minder (eigen) tijd in de studie te investeren en kunnen ze bovendien het geleerde direct in de praktijk toepassen. Om het leermateriaal goed te laten aansluiten op de praktijk hebben beide bedrijven casussen aangeleverd. Daarnaast bieden de bedrijven hun medewerkers coaching aan, en één dag per week om te studeren. De Open Universiteit heeft het competentiegerichte onderwijsmateriaal en de didactische visie ontwikkeld, levert de inhoudelijke coaching en zorgt voor de accreditatie en certificering van de opleiding. De professional masteropleiding duurt 70 weken en kent een studiebelasting van 1400 uur.

ICT Academie Limburg
'Professional Master ICT Management' is de eerste concrete invulling van de ICT Academie Limburg, een samenwerkingsverband tussen de Open Universiteit, Hogeschool Zuyd, Universiteit Maastricht, het Expertisecentrum ICT en de Limburgse Werkgeversvereniging. De ICT Academie Limburg werd begin 2001 opgericht om het grote tekort aan ict-ers in Limburg te bestrijden. Van de aangeschreven Limburgse bedrijven reageerden ABP en Vodafone om samen met de Open Universiteit een nieuw onderwijsmodel op te zetten.

Over de Open Universiteit Nederland
De Open Universiteit Nederland loopt voorop in de toepassing van nieuwe technologieën en onderwijskundige inzichten. Naast haar eigen wetenschappelijke opleidingen, ontwikkelt de Open Universiteit Nederland steeds meer opleidingen op maat voor bedrijven en instellingen.
De 'Professional Master ICT Management' is ontwikkeld door de faculteiten Managementwetenschappen en Informatica van de Open Universiteit Nederland.
Meer informatie over de Open Universiteit is te vinden op: www.ou.nl

Over ABP
ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en werknemers van overheid en onderwijs, energie- en nutsbedrijven en defensie. ABP heeft 2,4 miljoen klanten die kunnen rekenen op een pakket voor inkomenszekerheid. Het hoofdkantoor van ABP is gevestigd in Heerlen, er werken ruim 2900 mensen bij ABP.
Meer informatie over ABP is te vinden op: www.abp.nl

Over Vodafone
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste
telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd 101 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Meer informatie over Vodafone in Nederland is te vinden op: www.vodafone.nl
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het Bureau bestuursondersteuning van de Open Universiteit Nederland, telefoon: 045-5762959.

25 jun 02 14:37