Korps: Friesland, plaats: Friesland 25-06-2002
Politieberichten van dinsdag 25 juni (07.00 - 13.00)

Rinsumageest: dodelijk ongeval
Bij een frontale aanrijding tussen twee personenautos op de Lauwersseewei is dinsdag om 08.00 uur een 24-jarige inwoonster van Damwoude om het leven gekomen. De aanrijding ontstond toen volgens getuigen een haar tegemoetkomende 27-jarige Dokkumse automobiliste ineens naar de linker weghelft uitweek voor een inhaalmanoeuvre. De vrouw uit Damwoude werd bij de daarop volgende aanrijding op slag gedood. De Dokkumse werd zwaargewond en moest door de brandweer uit het autowrak worden bevrijd. Ze werd in kritieke toestand per traumahelikopter naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Sneek: diefstal buitenboordmotor
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 8,5 pk Yamaha buitenboordmotor gestolen vanaf een boot die aan de Woudvaartkade lag afgemeerd. Het slot waarmee de motor aan de boot was vastgemaakt werd geforceerd. De 52-jarige eigenaar uit Sneek deed aangifte.

Harlingen: buitenboordmotor gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 6 pk Yamaha buitenboordmotor gestolen. Van de boot, die lag afgemeerd aan de Zuidoostersingel werden twee onderdelen waarmee de motor was gemonteerd, doorgezaagd. De 59-jarige eigenaar uit Harlingen deed aangifte.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272