Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 25 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 25/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Bruikbare tips naar aanleiding van Opsporing Verzocht WIJK EN AALBURG: Afgelopen maandag 24 juni 2002 besteedde het televisieprogrammaOpsporing Verzocht aandacht een gewapende overval in Wijk en Aalburg. Op 23 mei jl. werd immers een gezin, wonende in de Veldstraat te Wijk en Aalburg, overvallen. De politie kreeg in totaal 21 reacties. Er zijn in ieder geval zeven tips bij waarop de politie verder gaat rechercheren. De bellers reageerden met name op een zwarte Volvo personenauto, die mogelijk door de daders gebruikt is. Ook belden een aantal mensen op met meer informatie over de naam Toni die de daders tijdens de overval een aantal keer genoemd hebben.

Twee automobilisten gewond bij aanrijding.
ALMKERK: Op maandag 24 juni 2002 omstreeks 17.55 uur vond er op de kruising Woudrichemseweg / Uppelsehoek in Almkerk een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Beide bestuurders zijn per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem voor behandeling.
Beiden waren licht gewond. Een 30 jarige bestuurder uit Werkendam, die over de Woudrichemseweg reed in de richting Almkerk, wilde op de kruising met de Uppelsehoek linksaf slaan. Een 24 jarige automobilist uit Waardhuizen die hem tegemoet kwam gereden uit de richting Woudrichem, zag hem daarbij vermoedelijk over het hoofd. Beide auto's waren total loss.

Diefstal uit speedboot
ANDEL : Tussen zondag 23 juni 22:00 uur en maandag 24 juni 16:00 uur werden vanaf een speedboot, die aan de Hoge Maasdijk in Andel lag, een buitenboordmotor, een paar waterski's en een brandstoftank ontvreemd.

Team Loon op Zand
Aanhouding winkeldiefjes
KAATSHEUVEL: Op maandag 24 juni omstreeks 14.00 uur zijn twee jongens in een winkel in de Efteling aangehouden ter zake van winkeldiefstal. Een jongen van 13 jaar had 3 sleutelhangers ter waarde van 8 euro weggenomen. Een andere knul van 13 jaar had een doosje met 6 punaises ter waarde van 6 Euro weggenomen. Beide jongens worden verwezen naar bureau Halt.

Snelheidscontrole
KAATSHEUVEL: Op maandag 24 juni 2002 werd tussen 16.15 uur en 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Horst te Kaatsheuvel. In totaal werden er 25 auto's gecontroleerd waarvan er 5 te snel reden. De snelste automobilist reed 70 km/uur. De bestuurder van een scooter werd geflitst met 61 km/uur.

Vals geld.
DONGEN: Op 24 juni 2002 werd door een winkelier aan de Hoge Ham te Dongen een vals biljet van 20 aangetroffen in zijn dagopbrengst. Hij lichtte hierover de politie in. Het bankbiljet is in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van het biljet.

Aanrijding met (licht) letsel.
DONGEN: Op maandag 24 juni 2002 vond op de kruising Kanaaldijk-Noord en de Kanaalstraat te Dongen een aanrijding plaats tussen 2 personenauto's. Een 28 jarige inwoonster van Dongen verleende op genoemde kruising vermoedelijk geen voorrang aan een 24 jarige inwoner van Oosterhout. Beide voertuigen raakte dermate beschadigd dat ze via een takelbedrijf zijn afgevoerd. Beide bestuurders raakte bij dit ongeval licht gewond. De 28-jarige bestuurster uit Dongen is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De Oostehoutse automobilist klaagde over rug-armklachten en duizeligheid.

Team Gilze en Rijen
Schot gelost bij inbraakpoging
GILZE: In de nacht van 25 juni 2002 omstreeks 02.50 uur probeerden vier mannen om in te breken bij een apotheek, gevestigd aan de Lange Wagenstraat in Gilze. Ze hadden met een breekvoorwerp al schade aangericht aan het raam en de achterdeur, toen ze betrapt werden door een toevallige getuige. De getuige riep naar de mannen dat ze moesten stoppen. Hierop trok een van de daders een vuurwapen en loste een schot in de richting van de getuige. De getuige zocht dekking en de daders sloegen op de vlucht. Zij gingen er vandoor in een zwarte Opel Kadett. Achteraf bezien was deze auto al eerder op de dag, onder verdachte omstandigheden, nabij het pand gezien. Vermoedelijk is er maar een schot gevallen, waarbij overigens niemand is geraakt.

Team Geertruidenberg-Drimmelen
Auto in de brand
RAAMSDONK: Op maandagmiddag 24 juni vloog op de noordelijke rijbaan van de A-59 (Maasroute) in brand. Dat gebeurde spontaan tijdens het rijden. Nadat de bestuurder, een 32 jarige man uit Breda, een klik/knal had gehoord kwam er rook uit het dashboard van de auto. Het gelukte de man om zijn voertuig op de vluchtstrook te plaatsen en het voertuig te verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft het voertuig voor technische onderzoek ingenomen.

Inbraak personenauto
TERHEIJDEN: In een geparkeerd staande personenauto aan de Rassegemstraat te Terheijden is in de nacht van 25 juni 2002 ingebroken. Een portier werd geforceerd om in de auto te komen. Uit de auto verdween audioapparatuur en persoonlijke bescheiden.

Diefstal uit bedrijf
WAALWIJK: Op dinsdag 25 juni omstreek 00.50 uur werd er ingebroken in een winkel aan het St Jansplein te Waalwijk. De daders verschaften zich de toegang tot de winkel door met een zilvergrijze personenauto, van het merk Audi, tegen het rolluik aan de achterzijde te rijden. Hierdoor werd het rolluik en het daarachter zittende raam vernield Vervolgens werden diverse audioapparatuur en plasmaschermen uit de winkel ontvreemd.

Winkel leeg geroofd
OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een brutale inbraak in een kledingzaak aan de Arendstraat te Oosterhout. Deze winkel is in het afgelopen weekend compleet leeggeroofd. Uit de kledingwinkel werd, nadat men een toegangsdeur had geforceerd, de gehele kleding voorraad meegenomen. De gehele collectie was verdwenen met uitzondering van drie aangeklede etalagepoppen. De inbraak moet gepleegd zijn tussen zaterdag 11 juni 2002 omstreeks 17.00 uur en maandag 24 juni 2002

Bedrijfsinbraak te Oosterhout
OOSTERHOUT: In een bedrijf in automaterialen aan De Boedingen te Oosterhout is op maandagavond 24 juni ingebroken. De daders gingen grof te werk. Een ruit (afmeting 2.90 bij 2.90) en het aluminium rolluik werd geheel uit de pui gereden. Uit het pand werden vervolgens een aantal goederen meegenomen.

Politie waarschuwt voor flipperen en hengelen
(Gebruik het nachtslot ter voorkoming van inbraak) OOSTERHOUT: Bij sommige voordeuren is het mogelijk om een smal voorwerp tussen de deur en het kozijn te steken. Vaak wordt hiervoor een oude creditcard of plastic kaartje van gelijke omvang gebruikt. Doordat het kaartje dun en enigszins flexibel is, lukt het in soms om de schoot van het slot opzij te drukken. Als zon deur dan niet op het zogenaamde nachtslot zit, is de deur vrij eenvoudig te openen. Inbrekers noemen deze werkwijze flipperen. De genoemde werkwijze is overigens niet bij alle modellen voordeuren mogelijk. Bovendien zijn er metalen strips in de handel, die de omschreven werkwijze onmogelijk maakt. Een ander geliefde werkwijze van inbrekers is het zogenaamde hengelen. Met behulp van een ijzerdraad, die door de brievenbus wordt gestoken, kan men het slot vrij eenvoudig ontsluiten. Ook hier geldt dat het nachtslot deze werkwijze onmogelijk maakt. De politie adviseert dan ook om de voordeur op het nachtslot te draaien als u voor langere tijd de woning verlaat. Natuurlijk is het nachtslot ook waarvoor het bedoeld is, namelijk de nachtelijke uren. Directe aanleiding voor dit bericht zijn een drietal woning inbraken in Oosterhout, waarbij de daders vermoedelijk geflipperd of gehengeld hebben om binnen te komen. In een woning aan de Tempelierstraat te Oosterhout is op maandag 24 juni ingebroken, waarbij een kleingeld bedrag werd gestolen. Een ander woning aan de Tempelierstraat kreeg eveneens ongewenst bezoek. Hier kon men de woning betreden omdat deze niet op nachtslot zat. Wat er wordt vermist is nog niet bekend. Hetzelfde gebeurde in de Van Oldenbarneveldstraat. Hier kon men ook de voordeur ontsluiten omdat deze niet op nachtslot zat. Ook hier verdween een geldbedrag.

Diefstal mobiletelefoon
OOSTERHOUT: Een 55 jarige man uit Oosterhout is op maandagmiddag 24 juni beroofd van zijn mobiletelefoon. De man fietste over de Oostpolderweg te Oosterhout. Toen de man even stopte om de radio in zijn mobiletelefoon uit te zetten, passeerde er een scooter met daarop twee personen. Bij het voorbijgaan pakte de duopassagier van de scooter de telefoon, waarna men er vandoor ging. De politie heeft de zaak in onderzoek.