Gemeente Bergen op Zoom


Minder afval, haal eruit wat er in zit!

De slotbijeenkomst van de GFT-actie en tevens prijsuitreiking van de Slagzinwedstrijd heeft plaats gevonden op woensdag 19 juni van 10.45 uur tot 12.00 uur in "De Wittenhorst", Schoolstraat 6 te Halsteren.

GFT-actie
Op 17 april is de gemeente gestart met een GFT-actie. Tijdens deze actie zijn de burgers geïnformeerd over hoe en waarom GFT goed gescheiden moet worden. Door middel van een slagzinwedstrijd hebben burgers actief mee gedacht over het voorkomen van afval. Daarnaast zijn, gedurende 6 weken, controles uitgevoerd van de GFT-containers, waarbij gele en rode kaarten zijn uitgedeeld. Tenslotte hebben op de Kragge controles plaatsgevonden van alle aangeboden GFT-ladingen van Bergen op Zoom.
Op 19 juni heeft de slotbijeenkomst plaatsgevonden van de GFT-actie. Tijdens deze bijeenkomst zijn de prijzen van de slagzinwedstrijd uitgereikt door de heer S. Vermeulen, wethouder milieu van de gemeente Bergen op Zoom.
Resultaten GFT-actie
De kwaliteit van het GFT is vooruit gegaan. De vervuiling is tijdens de GFT-actie afgenomen en er zijn tijdens deze actie geen ladingen afgekeurd op de Kragge.
Naast een betere kwaliteit van het GFT is er sprake van een grotere hoeveelheid ingezameld GFT.
Voor de GFT-actie begon is per week gemiddeld 93 ton GFT ingezameld. Daarbij was sprake van 8,5 % vervuiling.
Tijdens de actie is per week gemiddeld 137 ton GFT ingezameld en verwerkt tot goede compost. Daarbij was sprake van 6 % vervuiling. De routes in Halsteren hebben tijdens de controles van de GFT-containers de meeste gele kaarten gekregen. Prijsuitreiking slagzinwedstrijd
Veel inwoners van de gemeente Bergen op Zoom hebben mee gedaan aan de slagzinwedstrijd "Minder afval scheelt een brg". De jury heeft 10 slagzinnen geselecteerd uit de ruim 300 inzendingen. De jury bestond uit de heer S. Vermeulen, wethouder milieu van de gemeente Bergen op Zoom, de heer R. v.d. Kieboom, medewerker van SAVER en de heer P. v.d. Graaf, voorlichter van de gemeente Bergen op Zoom. De 10 genomineerden waren uitgenodigd om op woensdag 19 juni tijdens de prijsuitreiking in de Wittenhorst te Halsteren aanwezig te zijn. De winnaar is officieel bekend gemaakt en de wethouder milieu, de heer S. Vermeulen heeft persoonlijk de prijzen uitgereikt. De winnende slagzin "Minder afval, haal eruit wat erin zit" is bedacht door J. v.d. Merbel uit Halsteren.
Deze slagzin komt in september van dit jaar op de vuilniswagens van SAVER. De winnaar van deze slagzinwedstrijd heeft