Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.00 uur

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Personeel van een supermarkt aan de Wiekslag heeft vrijdagmiddag rond 12.45 uur een man aangehouden die met een tiental flessen drank en toiletartikelen de winkel zonder te betalen wilde verlaten. De man, een 35-jarige inwoner van Amersfoort, is overgedragen aan de politie die hem voor verhoor heeft meegenomen naar het politiebureau.

Personeel van een supermarkt aan het Neptunusplein betrapte rond 17.15 uur een man die eveneens met drank de winkel zonder te betalen wilde verlaten. Ook deze man, een 23-jarige inwoner van Amersfoort, is overgedragen aan de politie.

Auto belandt in sloot

WOUDENBERG Vrijdagavond is rond 19.45 uur een auto op de Randweg (komende uit de richting Maarsbergseweg) door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt waarbij hij frontaal tegen een lantaarnpaal botste en vervolgens op zijn kop in een sloot naast de weg terechtkwam. De bestuurder, een 19-jarige man uit Woudenberg, kon zelf de auto uitkruipen maar is ter controle naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort overgebracht.

Scootercontroles

HOOGLAND/AMERSFOORT Vrijdagmiddag heeft de politie een scootercontrole gehouden op de parkeerplaats aan de Sportlaan in Hoogland. Vrijdagavond vond eveneens een controle plaats op de Laan naar Emiclaer in Amersfoort. In totaal werden 90 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hierbij werden 118 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer de volgende zaken: te hoge constructiesnelheid, niet dragen helm, verkeerde of ontbrekende papieren, technische mankementen.