Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werden twee mannen aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten. Omstreeks 22.30 uur zagen agenten een auto rijden over de Hoofd Graaflandstraat en controleerden deze. Onderzoek wees uit dat de auto van diefstal afkomstig was. De twee inzittenden, een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man beiden uit Houten, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanhouding gezochte

UTRECHT- Op zaterdagavond zagen agenten een 22-jarige man uit Utrecht staan op een bromfiets over de Van Hoornekade. Bij de agenten was bekend dat deze man nog een straf uit moest zitten. Toen de Utrechter echter zag dat de politie achter hem zat reed hij met grote snelheid weg op zijn bromfiets. Na een korte achtervolging richting de Marnixlaan botste de man tegen een politieauto. De man kon hier worden aangehouden. Hij raakte bij de aanrijding niet gewond.

Alcoholcontrole

UTRECHT- Op zaterdagavond en zondagochtend werd een alcoholcontrole gehouden op de Brailledreef, Albert Schweitzerdreef en de Nijenoord. In totaal moesten 233 automobilisten blazen en hadden vier personen teveel alcohol gedronken. Twee automobilisten moesten het rijbewijs inleveren omdat ze een uitslag hadden boven de 1.40 promille. Bij de controle werden de BOB-sleutelhangers uitgereikt aan de bestuurders die niet hadden gedronken.

Tasjesrover door omstander aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij een tas van een vrouw (geg.onb.)haar schouder had gerukt.

Omstreeks 03.20 uur liep de vrouw over de Hardebollenstraat en hier werd plotseling haar tas van haar schouder afgerukt door de man. De man rende vervolgens hard weg. Een getuige zag het voorval gebeuren en zette de achtervolging te voet in, en kon de rover uiteindelijk op de Adelaarsstraat overmeesteren. De politie werd gewaarschuwd en kon de man, die zijn gegevens niet wil opgeven, eenvoudig aanhouden en insluiten voor verhoor.

Onderzoek wees uit dat de man nog een beroving had gepleegd. Omstreeks 02.45 uur liep een 24-jarige man uit Bunnik op de Bakkerbrug en de man probeerde hier zijn beurs uit zijn handen te rukken. De man uit Bunnik verweerde zich echter hevig waardoor de rover zonder buit moest vluchten.