Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-06-2002
1e persbericht van zondag 30 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verwarde man probeert brand te stichten Op de Bakhuizen van den Brinklaan is zaterdag om 18.15 uur een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was even daarvoor bij een benzinestation aan de 1e Lieven de Keylaan geweest. Hij had daar sigaretten en een aansteker gekocht. Hij wilde aanvankelijk niet afrekenen, maar deed dat later toch wel weer. Bij een benzinepomp pakte hij de slang, legde die op de grond en probeerde met de aansteker brand te stichten. De man kon opgespoord worden. Hij bleek geestelijk in de war te zijn. Hij is in een ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Zaterdag om 21.00 uur is op het Stationsplein een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man, die flink gedronken had, was een parkeerterrein van de Fiesta del Sol-organisatie opgelopen. Een 28-jarige medewerkster van een beveiligingsbedrijf zei tegen de man dat hij daar niet mocht zijn. Zij kreeg meteen een klap in het gezicht. Haar collegas hielden de man aan en gaven hem over aan de politie. Die zette hem in de cel.

Eindhoven: Lastige vrouw
Een 38-jarige Eindhovense vrouw is zaterdag om 23.10 uur in een horecabedrijf aan de Insulindelaan aangehouden. De vrouw, die flink onder invloed van drank was, wilde in de zaak telefoneren. Dat werd geweigerd. Zij sloeg hierop de vissenkom met twee bewoners van de toonbank. De vrouw is de cel ingegaan. De vissen zijn gered.

Eindhoven: Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
De politie heeft zaterdag om 23.55 uur bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Bleijslaan. De politie was ter assistentie geroepen omdat de bewoner, een 41-jarige Eindhovenaar, in zijn woning de zaak vernielde. Er bleek inderdaad een en ander vernield te zijn van zijn eigen spullen. Op de eerste verdieping bleek een hennepkwekerij te zijn. 140 planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De verdachte kon na verhoor weer naar huis.

Eindhoven: Man met drugs
In het Genderstraatje is zondag om 1.25 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man gedroeg zich verdacht in het achterafstraatje en bij de daarop volgende controle bleek dat de man 15 xtc-pillen en een stuk hash bij zich had. De drugs zijn in beslag genomen en de man kon na verhoor naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Op de Deken van Somerenstraat is zondag om 1.50 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de man zich verdacht ophield tussen de geparkeerde autos. Hij waarschuwde de politie. Deze trof de man aan bij een auto waarvan een ruit was ingeslagen. De verdachte, die inbrekersgereedschap bij zich had, is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stratumseind is zondag om 4.20 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man maakte deel uit van een groep mannen en vrouwen die ruzie zochten. De politie zag dat de verdachte zonder enige aanleiding in het voorbijgaan een man in het gezicht sloeg. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met mes
Zondag om 5.25 uur is op het Stratumseind een 32-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man liep met een groot broodmes over de straat. Hij zou even daarvoor een taxichauffeur met het mes bedreigd hebben. De man is de cel ingegaan. Het mes is in beslag genomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de John F. Kennedylaan is zondag om 5.50 uur een 30-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 1,3 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bloedproef na aanrijding
Een 36-jarige Rotterdamse automobilist reed zaterdag om 18.15 uur met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Dat gebeurde op de Burgemeester Krollaan, waar hij de macht over het stuur kwijt raakte. De man raakte gewond en moest in het Elkerliekziekenhuis behandeld worden. Hij was gewond aan het hoofd en een arm. Hij had gedronken en in het ziekenhuis is een bloedproef genomen. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed zonder rijbewijs
Op de Paulus Potterlaan is zaterdag om 20.20 uur een 25-jarige Helmonder bekeurd. De man reed in een auto en had gedronken. Hij blies ruim 0,6 promille. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Man overreden
Op de Wolfsputter Baan is zondag om 2.05 uur een 31-jarige man uit Milheeze overleden nadat hij door een personenauto is overreden. Volgens getuigen ging de man zelf op de weg liggen toen er een auto aan kwam rijden. De bestuurster van die auto, een 47-jarige Helmondse vrouw, kon de man niet meer ontwijken. De automobiliste en haar echtgenoot hebben slachtofferhulp gekregen.

Helmond: Auto-inbreker aangehouden
Op de Kanaaldijk Noord West is zondag om 8.35 uur een 43-jarige Helmonder aangehouden. Een getuige meldde dat een man inbrak in een auto die op de Steenweg stond. De getuige gaf een goed signalement en de politie kon de dief achterhalen. De verdachte gaf bij zijn aanhouding meteen de autoradio, die hij uit de geparkeerde auto had gestolen, aan de politiemensen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Soerendonk: Rijbewijs ingenomen
Zondag om 2.30 uur is op de Zitterd een 46-jarige man uit Budel bekeurd omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij blies 1,45 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Deurne: Man aangehouden na aanranding
Op de Kerkstraat is zondag om 3.50 uur een 42-jarige man uit Bakel aangehouden. De man zou op de Hagelkruisweg een 24-jarige Deurnese vrouw hebben aangerand. Hij had haar een voortuin van een woning ingetrokken. Hij had haar tegen de grond gegooid en haar betast. Verschillende getuigen zagen het en waarschuwden de politie. Een getuige hield de man aan en gaf hem over aan de politie. Die sloot de man in aan het bureau voor verder onderzoek.

Geldrop: Man gooit eigen ruiten in
In zijn woning aan de Getouwstraat is zaterdag om 22.55 uur een 28-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man had even daarvoor alle ruiten van zijn woning vernield. De man was in de war. Hij is voor behandeling in een ziekenhuis opgenomen.

Bergeyk: Mishandeling
Zondag om 1.45 uur is op het Hof een 28-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man zou een 17-jarige jongen uit Bergeyk mishandeld hebben. Hij, en mogelijk nog anderen, hadden de jongen geslagen en geschopt. De politie onderzoekt de zaak. De man kon na verhoor naar huis.

Wintelre: Twee verdachten mishandeling aangehouden Op de Willibrordusstraat zijn zondag om 2.05 uur een 24-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Eersel aangehouden. Buiten een horecazaak hadden zij ruzie gekregen met een 16-jarig meisje uit Bergeyk. Waar de ruzie over ging is niet bekend, maar het meisje werd door hen geslagen en, toen ze op de grond lag, geschopt. Het slachtoffer liep vermoedelijk een gebroken neus op. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man weigert ademanalyse
Tegen een 31-jarige automobilist uit Leende wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij een ademanalyse weigerde. De man was op de John F. Kennedylaan met zijn auto tegen een boom gereden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij gewond was in zijn gezicht. De man had gedronken maar weigerde medewerking aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen. Na behandeling in het ziekenhuis is de man naar huis gegaan.