Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.30 uur

Man gewond na aanrijding

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend raakte een 23-jarige automobilist gewond na een aanrijding. Omstreeks 06.05 uur reed de man uit Hoogeveen over de A.C Verhoefweg en bij de kruising met de Batenburg raakte hij door onbekende oorzaak van de weg en ramde een verkeerslicht. De man raakte gewond en werd met oa een gebroken arm vervoerd naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd.

Spuiters aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werden twee jongen van 14 en 15 jaar aangehouden omdat ze een brug hadden beklad met verf. Omstreeks 19.00 uur zagen agenten de jongens met spuitbussen bezit bij het Marconiciaduct. Bij het zien van de politie renden de jongens hard weg maar konden na een korte achtervolging op de Bongaard worden aangehouden. De jongens uit Nieuwegein zullen via bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Agressief trio aangehouden

IJSSELSTEIN- Op zaterdagavond werden drie mannen aangehouden nadat ze een man hadden geslagen en vernielingen hadden gepleegd.

Omstreeks 19.30 uur zaten de drie mannen, in de leeftijd van 20, 21 en 22 jaar afkomstig uit Schoonhoven, in een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Op een gegeven moment begonnen de mannen met elkaar te stoeien wat erg hinderlijk was voor de andere klanten en hen werd verzocht de zaak te verlaten. Een bezoeker kreeg vervolgens zonder enige aanleiding een klap in zijn gezicht door een van de mannen.

Het trio werd vervolgens door overige klanten buiten de deur gezet. Kennelijk waren de mannen het hier niet mee eens en gooiden vervolgens een ruit van de voordeur in.

De politie werd gewaarschuwd, kon twee mannen in op de Lage Biezen aanhouden. De andere man was weggereden in zijn auto en werd aangetroffen bij een restaurant in IJsselstein. Ook hij werd aangehouden. Omdat hij had gereden werd van hem een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 2.30 promille. Het gewelddadige trio is ingesloten voor verhoor.

Man gewond aan hoofd

HOUTEN- Op zaterdagavond werd een man geschopt en geslagen waarbij hij gewond raakte aan zijn hoofd.

Omstreeks 22.30 uur fietste de19-jarige man uit Houten op het Kooikerseind en maakte een opmerking naar een groep jongens die hier aan het vissen waren. De 19-jarige fietste door, parkeerde zijn fiets bij Het Rond, toen plotseling stond een jongen voor hem die eerder bij de groep vissende jongens was. Er ontstond een discussie waarom de 19-jarige man een opmerking had gemaakt. Dit liep uit de hand en de 19-jarige kreeg een klap en kwam op de grond terecht en kreeg hier een aantal schoppen. De Houtenaar stond vervolgens weer op en liep weg.

Inmiddels waren er verschillende jongeren op de vechtpartij afgekomen. De jongen die de 19-jarige had geslagen pakte vervolgens een aantal stenen en gooide deze naar de Houtenaar. Een steen raakte zijn hoofd. De groep jongens ging vervolgens weg.

In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de man een gat in zijn hoofd had en dat een snee in zijn oor moest worden gehecht. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen de politie district Lekstroom, 0900-8844.