Lijst Pim Fortuyn


- 29-06-2002
Eenheid!

Geef me eenheid, eenheid, eenheid!

Op 4 mei zei Pim tijdens het coördinatorenoverleg: "Jullie kunnen mij één cadeau geven: eenheid, eenheid, eenheid...."

Nu, bijna 8 weken na zijn gewelddadige dood, lijkt het of we de kluts kwijt zijn in plaats van een eenheid te vormen. Wat er allemaal gebeurd is, is niet mis. Gehold hebben we, nog eens gehold en gehold. Pim uit zijn malaise gehaald, in now time een partij opgericht. De verkiezingen gewonnen dat hebben wij! Het CDA kan dan 43 zetels hebben, wij sleepten er in één keer 26 naar binnen, zij 13.

En we blijven hollen. De partijorganisatie en het bestuur moet aangepast, de fractie opgezet, commissies benoemd en aan de slag voor de onderhandelingen. Even stilstaan om de boel te overzien, even tijd voor elkaar te hebben, echt te rouwen.....is er niet. Er wordt zo ontzettend veel van ons verwacht en de buitenwereld (waaronder onze eigen achterban) kijkt met argusogen naar ons, wantrouwt ons, vindt ons niet democratisch. Dat doet pijn. Eigenlijk zijn we het met zijn allen erover eens dat we geen PUINHOOP willen. Want iedere LPF'er wil eenheid en democratie. Of het nou het oude of het nieuwe interim bestuur is, de kamerleden, de medewerkers, de vrijwilligers, de regio-coördinatoren, alle leden en sympathisanten noem maar op. Waardoor zijn we de kluts kwijt geraakt? We hebben ons van de wijs laten brengen door vervelende ultra rechtse e-mail, onruststokers, interim bestuursleden die (terecht of onterecht) harde woorden zeiden tegen de oprichters van LPF. Onze aandacht werd daardoor afgeleid om echt naar oplossingen te zoeken. Oplossingen voor het disfunctioneren van het bestaande bestuur en de onduidelijke financiële situatie, het voorstellen van een nieuw bestuur, om statuten en huishoudelijk reglement in orde maken, een algemene ledenvergadering te organiseren met de mogelijkheid om een nieuw bestuur te kiezen. Zaken die zo logisch zijn voor een partij in barensweeën, maar die wel moeten worden opgelost om verder te gaan. Werken aan een oplossing kan confronterend zijn, maar dat wil niet zeggen dat we de eenheid en democratie uit het oog moeten verliezen. Deze eenheid kunnen we vormgeven tijdens de algemene ledenvergadering op 3 juli, door daar te beslissen hoe we verder willen gaan, via welke statuten en met welk bestuur. Voordat we zover zijn echter moet onze financiële situatie helder zijn. Dat nu is ook de eis van de fractie. Daarom kan de fractie niet achter de verklaring van de regiocoördinatoren staan. De boekhouding is niet op orde, er is sprake van zoekgeraakte rekeningen, vermeende schulden, betalingen verspreid over diverse bank- en girorekeningen. We kunnen pas met alle aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering een goede start voorbereiden als er duidelijkheid is over onze financien. De subsidies die we van overheidswege krijgen kunnen dan op de juiste manier worden besteed. Aanstaande maandag (01-07) zitten de heren Van As, Dost, Herben en externe deskundigen daarvoor met elkaar om de tafel. Er wordt een positief eindresultaat verwacht, zodat we op 3 juli feestelijk en eervol afscheid kunnen nemen van Peter Langendam en John Dost. Die we overigens niet uit het oog verliezen, want zij blijven de bestuursleden van de Stichting Vrienden Pim Fortuyn.

ALGEMEEN DAGBLAD

Het artikel in het Algemeen Dagblad vermeldt onjuiste informatie. Er is geen doorbraak en geen akkoord gesmeed. Het is spijtig dat de vergadering van de regio-coördinatoren door dit artikel op het verkeerde spoor is gezet.

Vanuit de fractie: Ines Scheffers.

Artikel door voorlichting fractie Lijst Pim Fortuyn.