Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 30 juni 2002

Mussel: man overleden na ongeval
Een 22-jarige automobilist uit Sellingen is zondagmorgen op weg naar het ziekenhuis overleden na een ernstige aanrijding waar hij omstreeks 6.00 uur op de Musselweg bij Mussel betrokken was. Het slachtoffer botste daar na een slip op een boom, tengevolge waarvan de auto zwaar werd beschadigd en hij ernstig gewond raakte. Hoewel hij door het ambulancepersoneel was gestabiliseerd was zijn toestand dermate ernstig dat hij onderweg overleed aan zijn verwondingen. Het verkeer is tijdelijk omgeleid gedurende de bergingswerkzaamheden. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Veendam: controle TT-verkeer
Bij controle op het TT-verkeer dat op de terugreis was via de Rijksweg 33 ter hoogte van Wildervank en Veendam zijn zaterdagmiddag een aantal bekeuringen gevallen. Zo werd een 35-jarige motorrijder uit het Duitse Wilhelmshafen betrapt bij het inhalen over de doorgetrokken streep. Hij moest contact 115 Euro afdragen. Verder werden er nog drie bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de doorgetrokken streep (3), het keren op de autoweg (2), niet dragen van een helm, niet handsfree bellen, te snel rijden, kleven en een gladde band. Op de A7 bij Scheemda werden twee Duitse piloten van een personenauto bekeurd voor te hard rijden (160 en 180 km/u).

Musselkanaal: auto van de weg, bestuurder onder invloed Een 19-jarige automobilist uit Rotterdam is zaterdagnacht op de Leliestraat in Musselkanaal met zijn auto in de bosjes gereden, nadat hij de controle over de auto verloor toen hij vermoedelijk door een andere auto van de weg werd gedrukt. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn (1.7). Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. Uit het eerste onderzoek is gebleken, dat betrokkene vermoedelijk met nog een automobilist in de wijk (bloemenbuurt) aan het scheuren is geweest. Dit moet zijn gebeurd zo omstreeks 5.00 uur zaterdagnacht. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen die dit gezien of gehoord hebben. Zij worden uitgenodigd contact op te nemen met de politie in Stadskanaal telefoon 0900-8844.

Ten Boer: vernieling jeugdhonk
De politie constateerde zaterdagnacht dat het jeugdgebouwtje de Old Farm aan de Sportlaan in Ten Boer totaal vernield. Het gebouwtje was nagenoeg geheel tegen de vlakte gewerkt. Hoe het met de inventaris stond en in hoeverre deze aanwezig was kon nog niet geheel worden vastgesteld. Nader onderzoek moet daarin nog duidelijkheid verschaffen.

Marum: twee autos van de weg
Een 50-jarige automobilist uit Kollum en een 22-jarige automobiliste uit Drachten zijn zaterdagnacht op De Scheiding nabij de afslag van de A7 bij Marum met elkaar in botsing gekomen en van de weg geraakt. Beiden kwamen met de schrik vrij. De vrouw reed vanaf de A7 De Scheiding op richting Opende. De man kwam voor haar van links en haalde haar vervolgens links in, hetgeen niet geheel lukte. Volgens zeggen raakte hij in een slip en verloor de controle over het voertuig. Hij botste daardoor tegen de linker voorzijde van de auto van de vrouw waardoor ze beiden in de berm terechtkwamen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn (1.2 promille). De beide autos die flinke schade opliepen, zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolde: auto in de sloot
Een 22-jarige automobilist uit Zuidhorn is zaterdagnacht op de Pasop bij Midwolde met zijn auto in de sloot geraakt. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn (1.7 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn: recidivist raakt rijbewijs kwijt
Een 27-jarige automobilist uit Kollum is zaterdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij op de Rijksstraatweg bij Zuidhorn werd betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek 1.1. promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat dit kortgeleden ook het geval was werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: stel aangehouden in discotheek
In een discotheek aan de Gelkingestraat in zaterdagnacht een stel aangehouden in verband met het bij zich hebben van een mes en het tegenwerken van de politie. Een van de betrokkenen een 33-jarige vrouw uit Groningen had een vleesmes bij zich in de schoudertas. Deze werd bij de toegang door personeel van de disco gevonden en in beslag genomen. Tevens werd het stel te verstaan gegeven, dat ze de discotheek vanwege dit feit niet in mochten. Daarop wilde de vrouw het mes terug hetgeen werd geweigerd. De gewaarschuwde politie wilde de vrouw meenemen naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Het bij zich hebben van een mes is binnen de Diepenring in Groningen immers verboden en als zodanig betrof het een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Zijzelf vond dit maar onzin en weigerde mee te gaan. Haar 30-jarige vriend was het met haar eens en hield de vrouw vast om te voorkomen dat ze door de politie mee zou worden genomen. Beiden zijn daarom aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de vriend een valse naam op, waarvoor hij ook nog een bekeuring kreeg. Na verhoor konden ze het politiebureau weer verlaten.

Groningen: autokraker aangehouden
Tijdens een surveillance betrapten politieagenten zaterdagnacht op de parkeerplaats bij het Damsterdiep in Groningen een actieve autokraker. Op dat moment kwam er ook een melding binnen over een autokraker daar. Toen hij de politieagenten zag, zette hij het op een lopen, maar na een korte achtervolging richting Europaweg kon hij worden ingerekend. Hij bleek een tas met enkele autoradios bij zich te hebben en bekende meteen dat hij in drie autos had ingebroken. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communciatie, 0900-8844 (lokaal tarief)