Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhoudingen na vernielingen
ALMERE - Op het Busplein bij station Almere Stad zijn vanmorgen vroeg drie Almeerders van 16, 17 en 18 jaar aangehouden wegens vernielingen. De jongens maakten deel uit van een groep van circa 35 jongeren, die bushokjes, fietsen en ander straatmeubilair vernielden. Bij de eerste aanhouding keerde de groep zich tegen de politie en trachtte de verdachten te bevrijden, waarna extra agenten en een politiehond werden ingezet. De 18-jarige sloeg een politieagent, werd gebeten door de hond en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Door de vechtpartij liepen zowel jongeren als agenten verwondingen op. Even later konden de 16- en de 17-jarige worden ingerekend. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Wapen en drugs
LELYSTAD - Twee Lelystedelingen van 23 jaar zijn afgelopen nacht bij een controle aangehouden aan De Kamp. Beide mannen zaten in een auto en bleken weed en hash voor de handel bij zich te hebben. Bovendien werd in de auto een knuppel aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen.

Aanhouding na vechtpartij
BIDDINGHUIZEN - Afgelopen nacht is een 40-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden aan De Deel wegens mishandeling van een 17-jarig meisje uit Rhoon. Na wat uitdagingen over en weer kwam het tot een confrontatie, waarna een 36-jarige vrouw uit Biddinhuizen tussenbeide kwam. De man en het meisje zijn met wat lichte verwondingen naar het ziekenhuis gegaan, waarna de man is ingesloten voor verhoor.

Keukenbrand Oostzeestraat
LELYSTAD - Zaterdagavond vloog in een woning aan de Oostzeestraat een keuken in de brand nadat een frituurpan vlam vatte. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. Twee buurvrouwen van 35 en 39 jaar uit Lelystad, die te hulp waren gesneld, kregen rook binnen en zijn ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de keuken verder geblust.

Aanrijding met letsel
LUTTELGEEST - Op de Uiterdijkenweg is zaterdagmorgen een 59-jarige man ui Urk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man zat als passagier in de auto bij zijn 55-jarige vrouw, die door nog onbekende oorzaak in de rechterberm terechtkwam en bij het tegensturen in de sloot belandde. Het slachtoffer is met borst- en hoofdletsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De auto is weggesleept.

Rijden onder invloed
URK - Een 23-jarige automobilist uit Urk is zijn rijbewijs kwijt na rijden onder invloed en een eenzijdige aanrijding. De man reed op de rotonde Urkerweg / Sluisweg, waar hij de macht over het stuur verloor en recht over de rotonde ging, in de berm van de Urkerweg terechtkwam en tegenover het politiebureau tegen een boom tot stilstand kwam. Bij de daaropvolgende blaastest blies hij 815 ug/l (1.9 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is afgesleept.

LELYSTAD - Afgelopen nacht is een 49-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden op het Dukaatplein wegens rijden onder invloed. De man reed zeer langzaam en zo nu en dan op de stoep vanaf het Pleintje naar het plein. Bij de blaastest blies hij 550 ug/l (1.25 promille). Hij kreeg een rijverbod van 5 uren en een proces verbaal.

ALMERE - Op de Landdrostdreef is afgelopen nacht een 46-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man reed slingerend over de Randstaddreef richting centrum, waarna hij op de Landdrostdreef werd staande gehouden. Bij de blaastest blies hij 575 ug/l (1.35 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE - Na een melding van een botsing van twee scooters is afgelopen nacht op de P.J. Oudweg een 18-jarige scooterrijder uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed en wederspannigheid. Hij was net een andere scooter aan het inhalen, toen die op de weg keerde. Beiden vielen op de grond. Bij de blaastest bleek dat de 18-jarige onder invloed verkeerde: hij blies 540 ug/l (1.25 promille), maar verzette zich toen hij mee moest naar het politiebureau, waarna hij geboeid in de politieauto werd gezet. Tijdens de worsteling ging de andere scooterrijder er vandoor. Een vriend van de 18-jarige, een 16-jarige Almeerder, probeerde de verdachte te bevrijden, en is eveneens aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. De 18-jarige kreeg een rijverbod van 5 uren en een proces verbaal.