Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.30 uur

Aanrijding met gewonden

BREUKELEN- Op zaterdagmiddag ontstond een aanrijding waarbij 3 personen gewond raakten.

Omstreeks 15.30 uur reed een 21-jarige automobilist uit Schijndel over de Rijksweg A2. Hij reed hier op de meest linkerrijstrook. De 21-jarige schrok op een gegeven moment van een manoeuvre een automobilist op de middenrijstrook maakte, raakte in een slip en reed tegen een vrachtauto aan die op de meest rechterrijstrook reed. De vrachtauto, bestuurd door een 60-jarige man uit Oost-graftdijk, raakte vervolgens van de weg en kantelde. De cabine van de vrachtauto kwam vervolgens tegen de auto van de 21-jarige terecht. De vrachtwagenchauffeur, de 21-jarige man en zijn passagier werden vervoerd naar het ziekenhuis. De Rijksweg A2 is gedurende enkele uren gedeeltelijk afgesloten geweest inverband met takelwerkzaamheden.

Alcoholcontrole

OUDEWATER- Op zaterdagnacht werden in Oudewater op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 187 bestuurder blazen. Niemand had teveel gedronken.

Man geslagen

OUDEWATER- Op zaterdagavond werd een 39-jarige man aangehouden omdat hij iemand had geslagen. Omstreeks 22.00 uur maakte de man uit Nijmegen een opmerking naar een 20-jarige man uit Oudewater, in een horecagelegenheid aan de Leeuweringerstraat. De 20-jarige man reageerde hier niet op en liep door. Toen de man uit Oudewater de gelegenheid weer wilde verlaten, werd hij geslagen door de 39-jarige man. De politie werd gewaarschuwd en kon de geweldpleger aanhouden en insluiten voor verhoor.

Jongens vernielen auto

MAARSEN- Op zondagochtend werden twee jongens aangehouden nadat ze een auto hadden vernield. Omstreeks 04.00 stond een 19-jarige man met zijn auto geparkeerd aan de Fazantekamp. In zijn auto zat hij met vrienden te praten. Op een gegeven moment zag hij een fiets met daarop de twee jongens aan komen rijden. Vervolgens zag hij dat een van de jongens een steen op het dak van de auto gooide. De 19-jarige stapte direct uit en pakte de twee jongens op de fiets vast. De politie werd gewaarschuwd en het duo, 16 en 18 jaar afkomstig uit De Meern en De Bilt, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De jongens verklaarde de vernieling te hebben gepleegd uit baldadigheid.