Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout 29 en 30 juni 2002

Datum: 30/6/2002
Auteur: Enny de Wit

Persberichten politie district Oosterhout 29 en 30 juni 2002

Team Waalwijk

Bestuurder onder invloed
Op zaterdagnacht omstreeks 03.30 uur werd op de van Andelstraat te Waalwijk een 36- jarige man uit Kaatsheuvel in zijn personenauto gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies
1,1 promille. Aan de man werd een dagvaarding uitgereikt om voor de rechter te verschijnen. Tevens kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Vernielingen
Op zaterdagmiddag, rond 15.30 uur werden op de Zomerdijk te Waalwijk vier jongeren van 12 en 14 jaar aangehouden. De jongens hadden eerder die middag op de Zomerdijk, ter hoogte van de sluis, een deksel van een put verwijderd en deze in het water gegooid. De politie heeft de vier doorverwezen naar bureau Halt. De politie kwam de jongens op het spoor door een attente passant.

Team Oosterhout

Aanhouding fietsendief
Een patrouille van de politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni op het Waterlooplein te Oosterhout een minderjarige jongen uit Oosterhout aangehouden. De jongen had kort daarvoor een fiets gestolen nabij het Tuliphotel aan het Waterlooplein. Van de fiets had hij het slot vernield. De fiets staat in afwachting van de rechtmatige eigenaar gestald aan het bureau. Het gaat hierbij om een herenfiets. De jongen is na zijn verhoor heengezonden.

TPG-brievenbus vernield
Een brievenbus van de TPG in de Papaverstraat te Oosterhout is in de nacht van 29 op 30 juni geheel vernield. Ook een aantal poststukken bleek geopend te zijn. Een oplettende buurtbewoner kon de inhoud veiligstellen en overdragen aan de politie. Inmiddels heeft de TPG de inhoud in ontvangst genomen. TPG gaat aangifte van vernieling doen bij de politie.

---

---

---
Team Geertruidenberg-Drimmelen

Snelheidscontrole
Door de politie Midden & West Brabant is op vrijdag 28 juni op de Kerkdijk in Hoge Zwaluwe een snelheidscontrole gehouden. Er werden in het totaal 320 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 54 in overtreding waren. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 57 km/u, daar waar 30 km/u is toegestaan.

Bedrijfsinbraak te Raamsdonksveer
In een bedrijf aan de Ramgatseweg te Raamsdonksveer is in de nacht van 28 op 29 juni ingebroken. Door een medewerker van een beveiligingdienst is gezien dat de verdachte(n) er in een personenauto vandoor gingen. Het lukte de medewerker niet om de mogelijke daders bij te houden. Hij verloor het voertuig dan ook uit het oog op de Rijksweg A27 nabij het knooppunt Hooipolder. Van het betreffende pand werd een ruit vernield om binnen te komen. Het is nog onbekend of er iets is meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding i.v.m. beroving
Een 31-jarige man uit Geertruidenberg is in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni in zijn woonplaats aangehouden. De man had zich kort daarvoor schuldig gemaakt aan beroving van een 40-jarige man uit Raamsdonksveer. De beroving vond plaats op de Keizersdijk te Raamsdonksveer. De verdachte had, nadat hij de man uit Raamsdonksveer had mishandeld, de portemonnee van deze man gepakt. Hieruit had hij een geldbedrag weggenomen. De politie heeft dit geldbedrag later bij de verdachte aangetroffen. De man uit Raamsdonksveer maakt het redelijk goed. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake diefstal met geweld. De verdachte werd in de loop van de nacht invrijheid gesteld.

Proces-verbaal i.v.m. wildplassen
Een 43 jarige man uit Hank werd op zaterdagmiddag 29 juni, op de Rietaak te Raamsdonksveer bekeurd voor het wildplassen. De man stond naast zijn auto te urineren. De man kreeg tevens een rijverbod voor de duur van 2 uur. Dit om te voorkomen dat de man zou gaan rijden. De man had namelijk teveel gedronken.

Team Loon op Zand

Alcoholcontroles
Op vrijdagavond 28/6 tussen 22.00 en 23.00 en zaterdagavond 29/6 tussen 21.00 en 22.00uur werden er op de Van Heastrechtstraat en Hoge Steenweg te Kaatsheuvel een alcoholcontroles gehouden. 60 bestuurders deden een blaastest. Niemand had te veel gedronken.

Diefstal uit woning
In de nacht van 28 op 29 juni werd er in een bejaardenwoning aan het Bartholomeushof te Waspik ingebroken. Men is na het vernielen van een ruit aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Er werd geld en sieraden ontvreemd. De politie heeft een technisch sporenonderzoek ingesteld

Team Gilze en Rijen

Geen bijzonderheden

Team Dongen

Geen bijzonderheden.

Team Werkendam Woudrichem

Aanhouding i.v.m. diefstal uit in aanbouw zijnde woning Op zondag 30 juni rond 4.30 uur werd een 33-jarige inwoner uit Werkendam gezien terwijl hij met een badkuip achterop door het dorp fietste. Vervolgens kwam de man nog een paar keer voorbij met andere spullen op zijn fiets. De politie stelde een onderzoek in waarbij bleek dat de man de goederen had ontvreemd uit een in aanbouw zijnd pand aan de Vloedakker. De man werd in zijn woning aangehouden. Ook trof de politie een toiletpot en mengkranen aan, waarschijnlijk afkomstig van diefstal. De goederen werden inbeslaggenomen. De man is in verzekering gesteld.