Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Boxtel, 11 juni 2002

Viering 30- jarig jubileum met groots Eco-festijn

De Kleine Aarde maakt zich op voor feestelijke Open Dag

Op zondag 30 juni zet De Kleine Aarde in Boxtel van 11.00-17.00 uur de deuren weer wagenwijd open tijdens de jaarlijkse Open Dag. Deze dag heeft dit maal een extra feestelijk tintje want De Kleine Aarde bestaat 30 jaar! Medewerkers van De Kleine Aarde zijn volop in touw om er een groots Eco-festijn van te maken.

De Kleine Aarde, hét landelijk Centrum voor een Duurzame leefstijl, heeft alle reden om feest te vieren. Dankzij een forse toelage van de Nationale Postcode Loterij, heeft De Kleine Aarde het afgelopen jaar haar terrein flink onder handen kunnen nemen, met als resultaat een aantrekkelijk en inspirerend Eco-park waar 'groei' inzit!

Tijdens de Open Dag verzorgt De Kleine Aarde gratis rondleidingen door de prachtige voorbeeldtuinen in dit Eco-park: de weelderige siertuin, de geurige kruidentuin, de eetbare siertuin en de smakelijke moestuin. 's Middags zal het eerste exemplaar van het boekje "De Eetbare Siertuin" op feestelijke wijze uitgereikt worden aan een Kleine Aarde-donateur van het eerste uur. "De Eetbare Siertuin" is geschreven door De Kleine Aarde en uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Roodbont. Het boekje is m.i.v. 30 juni te koop bij De Kleine Aarde.

Traditiegetrouw is er op de Open Dag een infomarkt waar verschillende organisaties en bedrijven met een breed scala aan duurzame producten vertegenwoordigd zijn. Daarnaast organiseert De Kleine Aarde een Meierijmarkt met streekproducten zoals groenten en fruit, vaste planten, honing, natuurvlees en bier. Verder is er een kleurrijke modeshow met 'eerlijke' kleding, zijn er workshops en kunnen bezoekers een proefritje maken in de Velo-taxi, een primeur voor Nederland.

Kinderen kunnen zich verheugen op het kinderprogramma waarin o.a. 'schminken' en 'waterbeestjes zoeken' aan bod komen. Muziek en theater zorgen voor een vrolijke noot op dit Eco-festijn en uiteraard pakt De Kleine Aarde uit met heerlijke biologische hapjes en drankjes. Speciaal voor de Open Dag bottelt brouwerij St. Servattumus het Kleine Aarde jubileumbier dat heerlijk zal smaken op het terras van het Eco-cafe van Kleine Aarde.

Bezoekers zijn op 30 juni van harte welkom op het Klaverblad 1 in Boxtel. Meer info op www.dekleineaarde.nl.

---

---
Voor meer informatie kunt u terecht bij Maike Nelissen en Els van Hout, organisatoren van de
Open Dag of Marina de Bekker, medewerker communicatie, tel. (0411) 68 49 21.