Ingezonden persbericht


Den Haag, woensdag 19 juni 2002

Arno vervangt x-ecutioners op parkpop

Het aangekondigde optreden van de X-ecutioners op PARKPOP (zondag 30 juni) gaat niet door; wegens verplichtingen in Amerika is de geplande Europese tournee van de X-ecutioners op het laatste moment geannuleerd. De plaats van de X-ecutioners wordt overgenomen door de Belgische popmuzikant ARNO. Op de meest recente CD 'Arno Charles Ernest' laat deze band van Arno Hintjes (ex-TC Matic) een overtuigende mix van rock, chanson, blues, funk en tango horen. Inmiddels heeft ARNO met zo'n 25 albums en talloze optredens een indrukwekkende (live)reputatie opgebouwd.

De organisatie van PARKPOP heeft, met deze wijziging, haar volledige programma rond. Dit houdt in dat op zondag 30 juni in het Haagse Zuiderpark te zien zijn de populaire cultband THE DANDY WARHOLS, festivalband bij uitstek de LEVELLERS, de Jamaicaanse reggeadancehall groep T.O.K., het Belgische triphopcollectief OZARK HENRY en de onverslijtbare Nederlandse rock 'n' roll band de BINTANGS. Verder staan onder meer de 'regionale toppers' KANE, DI-RECT en WITHIN TEMPTATION op de podia van Parkpop en komen SUZANNE VEGA, KIRSTEN en het Franse SERGENT GARCIA naar het Zuiderpark.

Dommelsch Dance Area
Daarnaast is er een speciale programmering voor de dance-liefhebbers in de Dommelsch Dance Area, met performances van DJ ENRICO RIVA, SYSTEX (live), 7 INCH TWINS, MIMEZINE (live) en KAREEM RAIHANI.

Extra activiteiten
Het is dit jaar alweer de 22e editie van PARKPOP. Met gemiddeld zo'n 375.000 bezoekers per jaar is PARKPOP het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa. Van 's middags 13.00 tot 's avonds 21.15 uur wordt op twee hoofdpodia opgetreden door in totaal twaalf (inter)nationale popgroepen. Vanzelfsprekend is er de grote Parkpop-festivalmarkt en zijn er diverse extra activiteiten op het festivalterrein.

Volledige line-up
Yellow Stage Green Stage Dommelsch Dance Area 13.10 Kirsten (NL) 14.30 Bintangs (NL) 15.50 Within Temptation (NL) 17.15 Arno (B) 18.45 Suzanne Vega (USA) 20.15 The Dandy Warhols (USA) 13.00 Ozark Henry (B) 14.10 Di-rect (NL) 15.25 Sergent Garcia (FR) 16.40 T.O.K. (JAM) 17.55 Kane (NL) 19.20 Levellers (UK) 13.00 DJ Enrico Riva (NL) 14.30 Systex (NL) 15.30 7 Inch Twins (NL) 17.25 Mimezine (NL) 18.15 Kareem Raïhani (NL)

The Day Before...
De dag voor PARKPOP, zaterdag 29 juni, staat het Zuiderpark eveneens volop in het teken van muziek. Zo wordt op het festivalterrein van Parkpop de derde editie van LIVE FOR LIFE gehouden met optredens van onder meer VAN DIK HOUT, CHEB MAMI, DEF RHYMZ, BRAINPOWER. Tegelijkertijd voltrekt zich in een ander gedeelte van het Zuiderpark (het Openluchttheater) het festival HAAGS POP PODIUM LIVE, waar een tiental Haagse en regionale groepen optreden. Beide festivals zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie: en .

Voor actuele informatie:
Parkpop is een productie van stichting promotie den haag - De programmering is in handen van rock in waterland. Programma-informatie, aanvangstijden en line-up zijn onder voorbehoud