Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 3-07-2002 Persbericht district Den Bosch

AUTODIEVEN BETRAPT

Vannacht heeft de politie op de Scheldestraat in Den Bosch twee mannen aangehouden. Het duo zat in een bestelauto die ze weg wilden nemen. De mannen, een 28-jarige Amsterdam-mer en een 44-jarige Rotterdammer, zijn ingesloten.

INBRAAK BEDRIJF

In een winkelbedrijf aan het Sweelinckplein in Den Bosch is vannacht ingebroken. Van een tweetal vitrines werd het glas vernield en zijn er een aantal telefoons en digitale camera`s weggenomen.

BRAND

Vannacht is een duiventil in de tuin van een huis aan de Molenstraat in Rosmalen in vlam-men opgegaan. De duiventil was niet meer in gebruik. De brandweer bluste het vuur, ver-moedelijk is de brand aangestoken.

AUTO`S GESTOLEN

Vannacht hebben inbrekers bij een woning aan de Rietgors in Engelen een auto van de oprit weggenomen. Men had eerst in huis ingebroken, daar de sleutels gevonden en de auto, een zwarte BMW 323 met het kenteken 52-GP-RS meegenomen. Aan de Zilverenberg in Den Bosch is vanochtend een splinternieuwe zwarte Toyota Corolla met het kenteken 84-JL-BB gestolen.

VERKEER

Op de Tuinbouwweg in Haarsteeg zijn vanochtend 40 automobilisten bekeurd omdat ze te hard reden, de hoogst gemeten snelheid was 105 km/u, terwijl 60 is toegestaan. Op de Lips-straat in Drunen zijn vanochtend 193 automobilisten geflitst wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u, terwijl 50 is toegestaan.

HENNEP AANGETROFFEN

In de berging onder een flat aan de Dommelstraat in Den Bosch heeft de politie vanochtend 12,7 kilo gedroogde hennep aangetroffen. Deze is in beslag genomen en vernietigd. Ook een droogkast is in beslag genomen. De eigenaar van de berging wordt uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau.

GRAFFITTI

Dinsdagavond heeft de politie 4 jongeren betrapt op het bekladden van het pas geverfde fiet-senviaduct aan de Maaspoortweg in Den Bosch. Een getuige had de politie gebeld. Een 15-jarige meisje stond nog met de stift in de hand. Ze is doorverwezen naar HALT.