Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 3-07-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 10.30 uur; (J. Clermonts)

Gistermiddag en avond werd door het VHT gecontroleerd op wegen binnen- en buiten de bebouwde kom. Aan het Streeperkruis in Landgraaf stond de roodlicht controle centraal waarvoor 6 bonnen uitgeschreven werden. Tijdens deze controle bleek wederom dat de automobilisten gedurende korte ritten (binnen de woonplaats) vaak hun gordel niet omdoen. In de controletijd van 2½ uur vielen daarvoor op die plaats 24 bekeuringen. Gedurende dezelfde tijd werd aan de Dr. Calsstraat in Landgraaf met de radar 133 (12%) automobilisten geflitst. Daarbij werd 80 als hoogste snelheid gemeten waar 50 de limiet is.
Op de Provinciale weg, de N281 ter hoogte van Simpelveld geldt, in verband met wegwerkzaamheden, een maximumsnelheid van 50 km/uur. Tussen 19.00 en 22.00 uur werden hier 25 bestuurders bekeurd.

Van een 20 jarige inwoner van Landgraaf wordt een verzoek gedaan bij het CBR om de rijvaardigheid van deze man te onderzoeken, waarbij hij zijn rijbewijs kan kwijtraken. Op de Hoofdstraat kwam hij met een dermate hoge snelheid de bocht om rijden en bij het zien van de 10 meter verderop gelegen voetgangersoversteekplaats hard op de rem moest gaan staan. Bij deze manoeuvre raakte hij aan het slingeren en kon nog maar net een aanrijding met een ander voertuig voorkomen. De jongeman bleek al vaker met de politie in aanraking te zijn geweest in verband met agressief rijgedrag. Tegen hem zal verder een proces-verbaal worden opgemaakt in verband met verkeersgevaarlijk rijgedrag.