Provincie Limburg

Intentieverklaring uitvoering Grensmaas

Belangrijke stap richting uitvoering Grensmaasproject

Vandaag hebben de partijen de Provincie Limburg, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het ministerie van Landbouw en Visserij en het Consortium Grensmaas overeenstemming bereikt over een intentieverklaring inzake de uitvoering van het Grensmaasproject zoals dit is vastgesteld door Provinciale Staten op 21 december 2001. Binnen enkele dagen zullen alle partijen de intentieverklaring ondertekend hebben.

Direct na de vaststelling door Provinciale Staten van het Eindplan Grensmaas is het overleg gestart tussen de overheid en het Consortium Grensmaas over de uitvoering van het project Grensmaas. Dit overleg heeft geresulteerd in deze intentieverklaring. In het samenwerkingsverband Consortium Grensmaas zijn vertegenwoordigd de grindproducenten, de aannemers en de Vereniging Natuurmonumenten.

Belangrijkste elementen
Met de intentieverklaring is een belangrijke stap gezet in de richting van de uitvoering van het Grensmaasproject. De overheden en het Consortium Grensmaas gaan samen verder richting de uitvoering van het Grensmaasproject. De intentieverklaring onderstreept deze samenwerking nog eens. De belangrijkste elementen uit de intentieverklaring zijn:
* alle partijen staan achter de realisering van het project conform het Eindplan Grensmaas;

* Gedeputeerde Staten van de Provincie zal zich maximaal inspannen om een POL-aanvulling Grensmaas voor te leggen aan Provinciale Staten;

* bij de vaststelling van de POL-aanvulling Grensmaas zal een definitieve overeenkomst getekend worden;

* het Consortium Grensmaas gaat, in afwachting van de vast te stellen POL-aanvulling, door met de verdere voorbereidingen voor een integrale uitvoering;

* de overheid gaat het vooroverleg voor de noodzakelijke vergunningen starten.

3-7-2002 11:46