Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

28 juni 2002

Derde generatie Chrysler met brandstofcel gepresenteerd Na de Jeep® Commander in 1999 en de Jeep® Commander 2 in 2000 heeft Chrysler onlangs de derde generatie brandstofcelauto gepresenteerd. Het is ditmaal een Chrysler Town & Country die tot zero emission vehicle is omgebouwd.


* Actieradius van circa 500 km

* Geen schadelijke uitstoot

* Compacte bouw zonder ruimteverlies

Het door DaimlerChrysler ontwikkelde brandstofcelsysteem maakt een actieradius van 480 kilometer mogelijk. Daarmee is een van de voornaamste bezwaren van een auto met brandstofcel een geringe actieradius weggenomen. De Chrysler Town & Country Natrium Preliminary, zoals de officiële benaming van de auto luidt, wordt aangedreven door een 35 kW motor met een topsnelheid van ongeveer 130 km/h. Voor een acceleratie van 0 tot 100 km/h is 16 seconden nodig.

Als brandstof maakt dit prototype gebruik van natrium boro-hydride, een natuurlijke stof die onder meer wordt gebruikt in wasmiddelen. De stof is niet giftig of ontvlambaar en veroorzaakt geen schadelijke uitstoot. Bovendien is de brandstof recyclebaar, zodat de voorraad in theorie onuitputtelijk is.

De vele ruimte die een brandstofcelsysteem doorgaans in beslag neemt, is door Chrysler ondervangen door de gehele constructie - inclusief brandstoftank weg te werken onder de vloer van de Chrysler Town & Country. Op deze manier hoeft de MPV niets aan zijn gebruiksgemak in te boeten.

Deze Chrysler Town & Country laat de meest innovatieve kant van DaimlerChrysler zien, zegt Bernard I. Robertson, Senior Vice President Engineering Technologies bij Chrysler. Dit unieke prototype combineert onze toonaangevende positie in de ontwikkeling van brandstofcelautos met de creativiteit waar ons bedrijf bekend om staat.