Staatsbosbeheer

home > actueel > pers > persberichten > grote griezels in... print zoeken contact

3 juli 2002

Tijdens de zomermaanden krijgen kinderen extra aandacht in het Biesbosch Bezoekerscentrum te Drimmelen. Staatsbosbeheer heeft een nieuwe spelactiviteit: een speurtocht naar insecten. Zonder vergrootglas lijken het vaak enge beestjes. Sterk vergroot onder een loep zijn sommigen zelfs grote griezels. Kinderen ontdekken dat er veel diertjes op en in de grond leven.

Kinderen gaan samen met een gids op onderzoek in de Biesbosch. Eerst varen naar de Biesbosch om vervolgens op zoek te gaan naar grote griezels en enge beestjes. Gewapend met een loep, schepje en werkboekje speuren naar allerlei insecten. Na dit buitenprogramma volgt nog een spelactiviteit in het bezoekerscentrum. Uiteraard ontbreken limonade en een versnapering niet aan het geheel. Het programma is ook zeer geschikt als verjaardagspartijtje met een educatief tintje.

Ouders zoeken steeds meer naar een zinvolle invulling van vrijetijdsbesteding voor hun kinderen. Staatsbosbeheer laat educatie en plezier hand in hand gaan. Eerst varen naar de Biesbosch om opdrachten uit te voeren op het insectenpad en ter afsluiting een spelactiviteit in het Bezoekerscentrum.

Met deze activiteit zijn er drie buitenprogrammas speciaal voor kinderen ontwikkeld. Bij de Ruige Biesboschtocht gaan kinderen op avontuur in de Biesbosch. Klauterend over bomen en slingerend over kreken voelen zij zich de "Tarzan of Jane" van de Biesbosch! Dat oude kleren verplicht zijn, zegt al genoeg. "Beleef de bevertocht" is een speurtocht over het water op zoek naar bevers. Onderweg komen de kinderen van alles te weten over de bever. En natuurlijk gaan ze ook op zoek naar de bevers die in de Biesbosch leven.