Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 6 & 7 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 7/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Loon op Zand:
Politie grijpt in bij verkeersgeweld
LOON OP ZAND: De politie moest ingrijpen bij een klein handgemeen dat ontstond na een kop-staart aanrijding. Op vrijdagavond 5 juli 2002 botsten twee personenauto's op de Eclyptica te Loon op Zand op elkaar. Het gevolg was van dat de twee bestuurders elkaar in de haren vlogen. Uit het onderzoek, dat de politie instelde, is inmiddels gebleken dat beide kemphanen elkaar kort daarvoor al dwars zaten bij verkeerssituatie in de Andromeda te Loon op Zand. Hier zijn verwensingen naar elkaar uitgesproken. Tijdens de achtervolging is de voorste automobilist op de rem gaan staan. Zijn achtervolger kon niet op tijd remmen, waardoor beide voertuigen op elkaar botsten. Van de veroorzaker van het geweld, een 61-jarige inwoner van de Bdr. Duitsland, werd in het politiebureau een verklaring afgenomen. De andere bestuurder heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op en legt de zaak voor aan de rechter. Team Loon op Zand
Gewond bij eenzijdig ongeval
LOON OP ZAND: Bij een eenzijdig ongeval zaterdagmorgen 6 juli omstreeks 05.00 uur op de Midden Brabantweg ter hoogte van de gemeente Loon op Zand raakte een 27-jarige inwoner van Tilburg licht gewond. Hij belandde met zijn auto in de droge greppel waarna zijn auto op de kop tot stilstand kwam. Als oorzaak van de aanrijding verklaarde de bestuurder dat hij mogelijk achter het stuur in slaap was gevallen. Na behandeling van zijn hoofdwond in het ziekenhuis kon hij naar huis. De ernstig beschadigde auto is weggetakeld van de plaats van het ongeval

Dagvaarding voor rijden onder invloed
KAATSHEUVEL: Een 44-jarige inwoner van Loon op Zand ontving vrijdagnacht van de politie een dagvaarding om te verschijnen voor de rechter. Bij controle op de Lievekenshoek te Kaatsheuvel was gebleken dat de man alcohol had genuttigd terwijl hij een auto bestuurde.

Winkeldieven op heterdaad betrapt.
KAATSHEUVEL: Een 16 jarige meisje en een 18 jarige jongeman, beiden afkomstig uit Kerkrade, zijn zaterdagmiddag 6 juli op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Zij probeerde sleutelhangers, speelgoed en diverse andere kleine goederen stelen vanuit een winkel aan de Europalaan te Kaatsheuvel. Na verhoor werden zij op de trein naar hun woonplaats gezet.
De vrouw wordt voorgedragen voor een HALT procedure terwijl de man een dagvaarding meekreeg om zich voor een rechter te verantwoorden.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Woninginbraak
In een woning aan de Smalweer te Raamsdonksveer werd kans gezien in te sluipen doordat de bewoner vergeten had om een achterdeur s-nachts af te sluiten. Uit de woning werden onder meer een laptop, een klokje, een handcomputer en een mobiele telefoon weggenomen. De diefstal vond plaats in de nacht van zaterdag 6 juli 2002.

Team Waalwijk:
Te goed van vertrouwen
WAALWIJK: Bij een bewoonster van een flatwoning aan de Esdoornstaat in Waalwijk werd afgelopen vrijdagmiddag 5 juli 2002 aangebeld door een man die zich voorstelde als een medewerker van een woningbouwvereniging. Hij deelde mede dat er een lekkage bij haar bovenburen was. Nu wilde hij even nagaan of er geen nadelige gevolgen voor haar waren ontstaan i.v.m. de lekkage. Nadat de man de woning had geïnspecteerd bleek er Euro 50,= uit een handtas te zijn weggenomen. Vraag bij dergelijke gevallen altijd naar een legitimatie van de medewerker. Als de medewerker zich niet kan legitimeren, is het advies om de persoon niet binnen te laten. Als u echt zeker wilt zijn of de persoon betrouwbaar, dan belt u even naar de instantie waarvoor de persoon zich uitgeeft. U vraagt dan gewoon even of het klopt dat ze iemand bij u langs hebben gestuurd.

Diefstal camper
WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 6 juli 2002 werd, vanaf een afgesloten bedrijventerrein aan de Sluisweg te Waalwijk, een zelfbouwcamper van het merk Mercedes gestolen. Het kenteken luidt: JR-70-YF. Het slot van het hekwerk werd door de daders doorgeknipt. De politie heeft het voertuig inmiddels internationaal als gestolen voertuig laten signaleren.

Twee woninginbraken
WASPIK: Een boodschappenkrat, stereotoren en Euro 77,00 werden als buit meegenomen bij twee woninginbraken aan de Ambachtsherenlaan en de Laan van Ravenschot in Waspik. De inbraken vonden zaterdagnacht 6 juli 2002 plaats. Bij een van de woningen had men het klepraampje aan de achterzijde open laten staan waarna de dader het hefboompje kon losschroeven om vervolgens in de woning te kunnen inbreken.

Scherm uw pincode altijd af
WAALWIJK: Zaterdagmiddag 6 juli 2002 meldden twee gedupeerden bij de politie Waalwijk dat zijn slachtoffer geworden waren van zakkenrollers. De feiten werden gepleegd in de Grotestraat en de Stationsstraat in Waalwijk. Bij een van de benadeelden bleek al zeer kort na de diefstal Euro 1000,= van de girorekening te zijn gepind. Kennelijk had de dader van tevoren kans gezien de pincode af te lezen, tijdens het afrekenen. De politie adviseert daarom er voor te zorgen dat er niemand kan meekijken bij het pinnen. Scherm uw pincode altijd af.

Winkeldief op heterdaad betrapt
WAALWIJK: De politie arresteerde op zaterdagmiddag 6 juli 2002 een 29 jarige inwoner van Waalwijk. Hij werd op heterdaad betrapt bij het stelen van blikjes bier uit een winkel gevestigd in de Els te Waalwijk. Na zijn aanhouding en verhoor aan het bureau ontving hij een dagvaarding om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

Team Oosterhout:
Politie houdt vijf geweldplegertjes aan
OOSTERHOUT: Vrijdagmiddag 5 juli 2002 omstreeks 15.00 uur hield de politie een groep van vijf jongens aan, variërend in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. Zij hadden kort tevoren een 14 jarige plaatsgenoot geslagen en geschopt waarbij hij kneuzingen aan o.a. zijn ribben opliep. De aanleiding was dat twee meisjes vanaf een parkeerdek bij winkelcentrum Arendshof naar beneden stonden te spugen. Het slachtoffer keek toevalligerwijs over de reling waar de meisjes naar spuwden. De groep jongens zagen hem voor de dader aan en sloegen en trapten hem meerdere malen op zijn lichaam. Kort nadien konden vijf dadertjes in een slooppand in de omgeving worden aangehouden. Na verhoor werden zij aan de respectievelijke ouders overgedragen.

Inbraak Bibliotheek
OOSTERHOUT: Zaterdagnacht 6 juli 2002 werd er ingebroken in de Openbare bibliotheek aan de Gentiaanstraat te Oosterhout. Na het inslaan van een ruit werd er een geldbedrag van circa 600 euro weggenomen. Het alarm van het pand trad in werking. Bij de aankomst van het beveiligingsbedrijf en de politie bleek de dader al te zijn gevlucht.

Beroving 14-jarige
OOSTERHOUT: In het winkelcentrum Arendshof te Oosterhout werd zaterdagmiddag omstreeks sluitingstijd een 14 jarig meisje uit Oosterhout het slachtoffer van een beroving. Op weg naar haar fiets werd zij aangesproken door twee meisjes die haar aanspraken met "Jij hebt net iets gestolen uit een winkel. Maak je zakken eens leeg !" Het geschrokken slachtoffer had een geldbedrag in haar hand dat door een van de meisjes uit haar handen werd getrokken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de daders.

Autodief maakt brokken
OOSTERHOUT: Zondagnacht omstreeks 05.00 uur zag een buurtbewoonster van De Vliedberg dat een man bezig was een auto te stelen. De man reed met een gestolen auto tegen een geparkeerde auto en vluchtte te voet weg. Bij onderzoek bleek dat hij in de nabije omgeving al geprobeerd had om vier andere autos te stelen. Dit was hem niet gelukt. Wel stond daarbij aanmerkelijke schade omdat o.a. ruiten werden ingeslagen en stuursloten beschadigd. De laatste auto kreeg de man wel aan de praat. Toen hij weg wilde rijden is het stuurslot vermoedelijk in werking getreden. Hierdoor botste hij tegen een geparkeerde auto aan. De man is op dit moment nog voortvluchtig.

Team Gilze en Rijen:
Politiehelikopter betrapt wegpiraat
RIJEN: Tijdens de open dagen van de luchtmachtbasis Gilze-Rijen zette de politie een helikopter in vanwege de grote verkeersdrukte en het fileverkeer. De helikopter zond camerabeelden live door naar de politie commandopost op de vliegbasis. Op die manier kreeg het commandocentrum een goed beeld van de knelpunten en een overzicht van de parkeerterreinen. Ook bij eventuele calamiteiten kon de helikopter beelden naar het commandocentrum sturen. Hierbij werd toevalligerwijs een wegpiraat op heterdaad betrapt. Een automobilist reed met hoge snelheid over de A-58 en haalde daarbij links en rechts in. Ook reed hij een aantal kilometers via de vluchtstrook langs de file. De helikopterbemanning maakte vanuit de lucht videobeelden van alle overtredingen. Het lukte de politie helaas niet om de bestuurder aan de kant te zetten. Dit bracht te grote risicos met zich mee. Wel zijn het kenteken en alle overtredingen op video vast gelegd. De bestuurder krijgt binnenkort een oproep om voor de rechter te verschijnen. De videobeelden zullen daarbij als bewijsmateriaal worden gebruikt.

Voor berichtgeving over de open dagen van de luchtmacht vliegbasis Gilze Rijen wordt verwezen naar het persbericht van de afdeling voorlichting van de Koninklijke Luchtmacht (www.luchtmacht.nl)