Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-07-2002 Persbericht van zondag 7 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zakkenrollen
Zaterdagmiddag tussen 12.00 uur en 12.30 uur is een 62-jarige Eindhovense het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit een afgesloten schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkel pasjes en een geldbedrag van 250 euro.

Op de Demer is zaterdagmiddag omstreeks 12.45 uur van een 41-jarige inwoonster van Oirschot haar portemonnaie gerold. De portemonnaie werd uit de rugzak van het slachtoffer weggenomen. In de portemonnaie enkele pasje, fotos en een gering geldbedrag.

Een 34-jarige Eindhovense is zaterdagmiddag op de Ardechelaan het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw met daarin een rijbewijs en enkele pasjes werd uit haar boodschappentas weggenomen.

Helmond: Tasjesroof
Zaterdagmorgen omstreeks 09.45 uur is op de Ameidewal een 24-jarige inwoonster van Helmond met geweld van haar tas beroofd. De vrouw liep met een kinderwagen toen er plotseling een man tegen haar aanbotste en haar handtas uit haar hand rukte. Hierna verdween de dader in de richting van de Ameideflat. In de tas bevonden zich een portemonnaie met daarin ongeveer 30 euro en een mobiele telefoon.

Waalre: Zakkenrollen
Zaterdagmorgen omstreeks 11.30 uur is op Den Hof een 71-jarige Waalrese het slachtoffer geworden van een zakkenroller. In een winkel aldaar is de portemonnaie van de vrouw uit haar jaszak weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele fotos, briefjes, pasjes en een geldbedrag van ongeveer 100 euro.

Eindhoven: Inbrekers op heterdaad betrapt
Zaterdagmiddag om 13.30 uur is op de Planetenlaan een 36-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Kort hierna om 13.40 uur is op de Schorpioenstraat een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een oplettende getuige had gezien dat de verdachten hadden ingebroken in een woning aan de Orionstraat en direct de politie gebeld. Toen de verdachten de politie zagen probeerde ze te ontkomen. De man en de vrouw zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De door hen weggenomen computerapparatuur is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Op de Achterom is zaterdagavond om 23.40 uur een 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Politiemensen betrapten de man op heterdaad bij het wegnemen van een fiets. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Best: Zakkenrollen
Uit de afgesloten tas van een 41-jarige inwoonster van Best is zaterdagmiddag op de het Raadhuisplein, omstreeks 16.25 uur haar portemonnaie weggenomen. In de portemonnaie zat een geldbedrag van 75 euro en een aantal pasjes.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Op de Achterom is zaterdagavond om 18.05 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een fiets wegnam vanaf de Kerkstraat. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Luyksgestel: Insluiping in een woning
Zaterdagavond omstreeks 19.25 uur is er een slanke donkere vrouw, lengte ongeveer 1.70 cm, met donker opgestoken haar en gekleed in donkere kleding, een woning aan de Kerkstraat binnengeslopen. Uit een kast in de slaapkamer werd een doosje met kleingeld, een portefeuille met een klein geldbedrag en een bankpasje weggenomen.

Eindhoven: Gewapende overval
Op de Frederiklaan is vanmorgen omstreeks 04.00 uur een 18-jarige Eindhovenaar onder bedreiging met een wapen van zijn geld ( 5) beroofd. Het slachtoffer werd aangesproken door een jongen die hem vroeg om geld omdat hij naar huis moest. Het slachtoffer gaf hem geen geld. Plotseling werd door een andere jongen vanachter iets tegen het hoofd van het slachtoffer geduwd. Toen er daarna opnieuw geld van het slachtoffer werd geëist liet hij zijn portemonnaie zien met daarin de vijf euro. Een van de overvallers greep het geld uit de portemonnaie waarna de twee overvallers wegrenden richting Mathildelaan.

Someren: Onder invloed
Zaterdagavond om 20.05 uur is op de Somerenseweg een 38-jarige automobilist uit Someren betrapt op het rijden onder invloed. De man reed in een personenauto met daarin vier kinderen. Geen van de inzittenden droeg de autogordel. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.20 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Tussen vrijdagochtend 10.00 uur en zaterdagavond 22.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Eindhovenseweg. Men kwam de woning binnen door verbreking van een slot van de buitendeur. Uit de woning zijn een kristallen pot, een porseleinen viool en 2 porseleinen lijstjes, weggenomen.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagavond om 22.35 uur is op de Lungendonk een 50-jarige Helmondse snorfietser aangehouden. De man bestuurde zijn snorfiets terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,80 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur.

Breugel: Onder invloed
Op de Hooijdonk is vanmorgen om 02.40 uur een 22-jarige automobilist uit Son aangehouden. De verdachte was kort ervoor met zijn personenauto tegen de brug gereden en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,75 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Geldrop: Inbraak in een woning
In een woning aan de Nuenenseweg is tussen zaterdagmiddag 12.45 uur en zondagmorgen 03.30 uur, ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een koffiezetapparaat, tv. Stereotoren en een computer weggenomen.

Eersel: Aanhouding
Op zondagmorgen om 03.00 uur is op de Buivensedreef een 19-jarige inwoner van Hapert aangehouden. Bij controle bleek de verdachte in het bezit van vijf gram hash en weed te zijn. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte werd later een zak met daarin 60 gram weed, aangetroffen. De verdachte is op het bureau gehoord en nadien in vrijheid gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Mierlo: Inbraak in een woning
In een woning aan de Hooghuis is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmorgen 03.30 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een naaimachine, dvd-speler, geluidsapparatuur, camera en een videocamera weggenomen.

Someren: Aanhoudingen na fietsendiefstal
Op de Vaarselstraat zijn vanmorgen om 04.35 uur, een 19-jarige inwoner van Heeze en twee inwoners van Sterksel van 18 en 23 jaar aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort ervoor twee fietsen te hebben weggenomen op de Speelheuvelstraat. De drie verdachten zijn op het politiebureau gehoord en na verhoor heengezonden. De fietsen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Onder invloed
Vanmorgen om 05.06 uur is op de Deurneseweg een 30-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had kort ervoor bij een oversteekpost voor de Kennedymars op de Rijnlaan zowat een overstekende voetganger aangereden. Bij controle bleek dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen om 05.00 uur is op de Kempensebaan een 26-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

De broer van de verdachte die als passagier in de auto zat was het niet eens met de gang van zaken en beledigde de politiemensen. Toen hij daarover aangesproken werd probeerde hij vernielingen aan het dienstvoertuig aan te richten. Deze 22-jarige inwoner van Geldrop is vervolgens onder hevig verzet aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Koppel is tussen zaterdagavond 18.30 uur en zondagmorgen 10.00 uur een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur zwart, voorzien van het kenteken GV-DL-66, weggenomen.