Korps: Friesland, plaats: Friesland 11-07-2002
Politieberichten 10/7 (13.00 uur) t/m 11/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: oplichting
Woensdag omstreeks 10.55 uur werd oplichting gepleegd in een bedrijf aan de Snekertrekweg. Een klant heeft ooit eerder een artikel hier gekocht. Komt de winkel weer binnen en pakt hetzelfde artikel. Bij de klantenservice overhandigt de klant het gepakte artikel en de aankoopbon van het eerder gekochte artikel. De klant wenst te ruilen en krijgt het geld weer terug. Aangifte hiervan werd gedaan door een 27-jarige inwoner van Winsum. Slimme truc.

Burgum: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 13.40 uur zijn een 31-jarige inwoner van Burgum en een 30-jarige inwoonster van Burgum aangehouden voor winkeldiefstal. Dit werd gedaan in winkel aan de Tsjibbe Geartsstrjitte.. Zij hadden voor 103 Euro goederen in een geprepareerde tas bij hen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 47-jarige medewerker van de winkel uit Burgum.

Leeuwarden: inbraak uit auto
In de nacht van disdag op woensdag werd er ingebroken in een personenauto op het Zaailand. Voorste zijraam werd vernield. Weggenomen is een autoradio. Aangifte hiervan werd gedaan door een 49-jarige inwoonster van Leeuwarden. Woensdag tussen 09.00 en 16.45 uur werd ingebroken in een personenauto op de Rengersweg.. Weggenomen een autoradio/cd-speler en 2 cds. Aangifte hiervan werd gedaan door een 56-jarige inwoonster van Leeuwarden. Hoe opengebroken niet bekend. In de nacht van disdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto aan de Tsjibbe Geertswei. Ruit rechterachterportier werd inegslagen. Weggenomen werd er niets. Aangifte werd gedaan door een 56-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 12.35 werd een winkeldiefstal gepleegd in een zaak aan de Zuidkade. De winkelbediende zag, dat een manspersoon een huishoudladder pakte en de winkel verliet zonder te betalen. Hij liep hem achterna en kon de ladder van hem afpakken. Toen hij vervolgens de man bij de jas vastpakte, kon de verdachte zich uit de jas worstelen en ging er op de fiets ervan door. Aangifte hiervan werd gedaan door een 19-jarige inwoner van Drogeham.

Drachten: eenzijdige aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 14.15 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de kruising Vogelzang en Stationsstraat. Een 57-jarige inwoonster van Drachten reed op haar bromscooter over de Vogelzang. Voor haar reed een personenauto en bij de stoplichten bij de kruising Vogelzang en Stationsstraat remde de autobestuurder af voor het oranje stoplicht. De 57-jarige remde ook af op een witte pijl op het wegdek, waardoor zij de controle over de bromscooter verloor. Hierdoor kwam zij ten val en doorgegleden op het wegdek. Per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Heerenveen; woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Rozenstraat. Via de achterzijde van de woning is men binnengekomen Sot serredeur geforceerd. Woonkamer en keuken zijn doorzocht. Weggenomen is een beurs met geld en pasjes. Later zijn in de buurt van de woning de pasjes weer teruggevonden. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Heerenveen.

Ureterp: inbraak uit auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto op de Souwe. Weggenomen werd een autoradio. Hoe ingebroken niet bekend. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige inwoonster van Ureterp

Lemmer: rijden zonder bromfietscertificaat en opgeven valse naam Woensdag omstreeks 16.40 uur werd de bestuurster van een bromscooter zonder helm gecontroleerd op de Melkweg. Zij had ook geen bromfietscertificaat. In eerste instantie gaf zij een valse naam op, wat na onderzoek bleek. Het bleek een 15-jarige inwoonster van Lemmer te zijn. Zij had de bromscooter geleend van een vriendin. Proces-verbaal werd opgemaakt voor opgeven valse naam, rijden zonder certificaat en zonder helm.

Harkema: rijden zonder rijbewijs
Woensdag omstreeks 19.45 uur werd een 38-jarige inwoner van Kootstertille op de Warmoltstrjitte gecontroleerd.. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Daar dit niet de eerste keer voor hem was, is de auto tevens inbeslag genomen.

Leeuwarden: lasergun controle
Woensdag tussen 19.15 en 22,15 uur werd een lasergun controle gehouden op de Aldlansdyk ter hoogte van MCL Zuid. Maximum snelheid 50 km per uur. Ongeveer 90 voertuigen gecontroleerd, waarvan 23 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur.

Hurdegaryp: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 23,35 uur werd een 39-jarihge inwoner van Hurdegaryp op de Dr. Plesmanstraat gecontroleerd. Blies 325 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Midsland: inbraak met geweldpleging
Donderdag omstreeks 00.45 uur ging het alarm af bij een bedrijf aan de Heereweg. Aangever, een 33-jarige inwoner van Midsland ging onmiddellijk naar de zaak, alsmede een ander persoon. Toen men de zaak betrad stond een 22-jarige inwoner van Sneek in de zaak. De beide mannen wilden de 22-jarige overmeesteren, maar deze pleegde wat verzet en op gegeven moment had de 22-jarige een koksmes in zijn hand. Uiteindelijk werd de verdachte overmeesterd . Bij zijn fouillering had hij een klein geldbedrag bij zich afkomstig uit de kassalade van zaak. Later werd tegen de gevel van de zaak een tas aangetroffen van verdachte met diverse flessen drank, kaas, vleeswaren en een stokbrood. Mogelijk eerder op de avond ergens gestolen. Hiervan nog geen aangifte van.

Koudum woninginbraak
Woensdag tussen 19.00 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Bovenweg. Binnengekomen via inklimming slaapkamerraam achterzijde van de woning. Weggenomen wat geld en sieraden. Aangifte werd gedaan door een 80-jarie inwoonster van Koudum

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272