Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-07-2002
Politieberichten van 11/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wanswerd: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 06.40 uur vond op de Kleasterdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 28-jarige inwoner van Gytsjerk, kwam met zijn auto in de berm terecht en kwam vervolgens in de sloot naast de weg tot stilstand. Volgens de bestuurder was hij tijdens het passeren van een vrachtwagen door deze geraakt.. De vrachtwagenbestuurder heeft hier waarschijnlijk niets van gemerkt en is doorgereden. De bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De personenauto werd zwaar beschadigd weggesleept. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding om zich te melden op telefoon: 0900 8844.

Drachten: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 08.30 uur werd een 44-jarige inwoner van Drachten in een supermarkt aan de Dwarswyk aangehouden. De man had een blikje bier weggenomen en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. De verdachte werd door het personeel aangehouden. Een medewerker van de winkel, een 30-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en hij kreeg via Kort -OM een transactie van 114.- aangeboden.

Leeuwarden: inbraak auto
Woensdag tussen 23.00 en 23,30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond bij MCL Noord aan de Jelsumerstraat. Het linker portierruit werd vernield. Uit de auto werd een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272