KENNISNET

Kennisnet nieuwe fase met een nieuwe manager Netwerken

Per 1 juli start Michael van Wetering als manager bij de unit Netwerken van Kennisnet. Hij is verantwoordelijk voor de techniek achter Kennisnet, zowel voor de infrastructuur en de diensten, als voor de techniek onder de portal. Voor zijn komst bij Kennisnet was Michael van Wetering werkzaam als ICT consultant en eerder als hoofd ICT bij de Erasmus Universiteit. Van Wetering is ondertussen een bekende bij Kennisnet. Hij was o.a. projectleider uitrol van de infrastructuur van Kennisnet en bij tal van technische projecten betrokken. De komst van een nieuwe manager Netwerken luidt ook een nieuwe fase van Kennisnet in. De infrastructuur is gerealiseerd, nu gaat de aandacht uit naar de kwaliteit van het netwerk en het vraaggericht aanbieden van content en diensten: de fase waarin de gebruiker centraal staat.

Kennisnet biedt ruimte om te leren
Kennisnet ondersteunt het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen. In de loop van 2002 zijn ruim 11.000 scholen, maar ook diverse onderwijsinstellingen, bibliotheken, musea en contentleveranciers met 2,5 miljoen gebruikers aangesloten op dit beveiligd en beheerd netwerk met een koppeling naar internet. Eind vorig jaar is de stichting Kennisnet opgericht door de onderwijsorganisaties van Nederland.

Kennisnet is praktisch en inspirerend. Praktisch door direct aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk. Inspirerend door ondersteuning van nieuwe leer- en werkvormen met inzet van nieuwe technologie. In deze rol ontwikkelen wij de portal www.kennisnet.nl ten behoeve van leerlingen, respectievelijk deelnemers, docenten, managers en ouders voor de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Daarnaast dragen wij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de infrastructuur volgens een contract met het ministerie van OcenW en nl.tree.

Noot aan de redactie

Een digitale foto van de heer van de Wetering is verkrijgbaar bij de afdeling CRI van Kennisnet

Perscontact Kennisnet
Hans den Boer
Communicatie, Relatiemanagement, Informatiebeheer Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Telefoon: 079 - 323 09 96
Fax: 079 . 321 23 22
e-mail: h.denboer@kennisnet.org
www.kennisnet.nl

17 jul 02 08:55