Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-07-2002
1e persbericht van woensdag 17 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Genovevalaan Winston Churchilllaan, dinsdag om 22.15 uur, is een 55-jarige Eindhovense motorrijder gewond geraakt. Hij reed over de Winston Churchilllaan, komende vanuit de richting Huizingalaan, en sloeg bij de verkeerslichten linksaf, om de Genovevalaan in te rijden. Een 58-jarige automobiliste uit Waalre reed over de Winston Churchilllaan, vanuit de richting John F. Kennedylaan. Zij wilde bij de kruising rechtdoor rijden en kwam in botsing met de afdraaiende motorrijder. Een van de twee verkeersdeelnemers is waarschijnlijk door rood gereden. De motorrijder is met verwondingen in het gezicht en aan de knie in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak
Op de Schalmstraat is dinsdag om 22.50 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden even daarvoor op de St. Hubertusstraat gezien dat twee mannen inbraken in een geparkeerde personenauto. De daders vluchtten met tweeën op een fiets. De gewaarschuwde politie zag hen op de Schalmstraat rijden. Een van hen, de 30-jarige man, kon aangehouden worden. De ander kon ontkomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in een cel.

Eindhoven: Onderzoek naar vechtpartij
De politie doet onderzoek naar een vechtpartij die dinsdagmorgen rond 6.20 uur op de Bredalaan heeft plaatsgevonden. Hierbij raakte een 32-jarige man uit Geldrop gewond. Hij is met snijwonden in het ziekenhuis opgenomen. De man wilde niet meewerken aan het onderzoek, maar na enig onderzoek werden in een woning aan de Bredalaan een 30-jarige Eindhovenaar en een 19-jarige man uit Eersel aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij betrokken waren bij de vechtpartij. De Eerselnaar was bij zijn aanhouding in het bezit van negen bolletjes, vermoedelijk, cocaïne. De twee verdachten zijn de cel ingegaan en de politie onderzoekt de zaak.

Asten: Bromfietser onder invloed
Op de Lindestraat is woensdag om 1.25 uur een 32-jarige bromfietser uit Asten betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 0,7 promille en kreeg een boete van 75,=.

Deurne: Snelheidscontroles


- Dinsdag is tussen 15.20 en 18.00 uur op de Milhezerweg op snelheid gecontroleerd. Van de 1439 passanten reden er 43 te hard. De snelste reed 74 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 19.25 en 21.40 uur stond de radarapparatuur langs de Langstraat. Hier passeerden 754 voertuigen en 153 deden dat sneller dan de 80 km/u die toegestaan is. De snelste reed 142 km/u.

Deurne: Man gewond na steekpartij
Woensdagmorgen rond 7.15 uur is een 38-jarige man uit Deurne gewond geraakt nadat hij in zijn woning aan de Rembrandt van Rijnstraat met een mes is gestoken. De man had enkele verwondingen in de buik. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De mishandeling ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. De politie stelt een onderzoek in.

Nuenen: Inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Oosterklamp is dinsdagmiddag geluidsapparatuur weggenomen. Ook werd een groot aantal cds meegenomen. Men kwam binnen door aan de achterkant van de woning een raam op de eerste verdieping open te maken.

Gemert: Gsm-rovers aangehouden
Dinsdagmorgen zijn een 17-jarige jongen uit Valkenswaard en een 19-jarige Veldhovenaar in hun woonplaats aangehouden. Zij zouden op 9 juni op de Lodderdijk in Gemert de gsm van een 14-jarige jongen uit Gemert hebben afgepakt. De twee konden na onderzoek aangehouden worden. Zij zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.