Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Woensdag, 17 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; zakkenrollerij
Een 65-jarige vrouw uit Maastricht ontdekte afgelopen dinsdagmiddag op de Wijcker Brugstraat in Maastricht dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. Daar ontdekte het slachtoffer dat de tas, die zij in het korfje van haar rollator had staan, open stond en dat de beurs eruit was gestolen. Het slachtoffer vermoedt dat haar beurs ergens in de binnenstad moet zijn gestolen. In de beurs bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer Euro 220,--. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht; illegale plakker
De politie maakt proces-verbaal op tegen een man uit Blegny. Die reed afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Kersenmarkt in Maastricht in zijn auto juist weg van een electriciteitskast aldaar waarop allerlei posters waren geplakt. Bij controle van de Belg vond de politie in diens auto totaal nog zon 250 posters en een emmer met plaksel. De posters gaan over een muziek-kunst festival. Alle posters en plaksel werden in beslag genomen.

Maastricht; duur ijsje
De politie heeft een 33-jarige man uit Haarlem bekeurd met een boete van Euro 115,--. Personeel van een winkelbedrijf aan het Stationsplein in Maastricht betrapte de Haarlemer vanmorgen, woensdagmorgen bij diefstal van een ijsje (ter waarde van Euro 0,50). De verdachte heeft bekend met het ijsje zonder te betalen de winkel te zijn uitgelopen.