Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-07-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 13.30 u) Woensdag, 17 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
De politie Heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Kasteellaan in Heerlen een 20-jarige man uit Jabeek aangehouden. Die trachtte zich voor de politie in de struiken te verstoppen. Hij wordt ervan verdacht even tevoren op de Kasteellaan in Heerlen met zijn auto tegen enkele (wegafzettings-) paaltjes te zijn gebotst en vervolgens de plaats van aanrijding te hebben verlaten. Daarbij raakte de auto aan de voorzijde flink beschadigd. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de auto werd inbeslaggenomen. Bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft, de auto niet APK is gekeurd en de auto vermoedelijk ook niet is verzekerd (wordt nog precies nagegaan). De politie stelt verder onderzoek in / maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Hoensbroek; met gestolen over de kop
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Koumenweg in Hoensbroek. Bleek dat een aantal inzittenden in een auto tegen een lichtmast waren gebotst en vervolgens met de auto enkele malen over de kop was geslagen. De inzittenden waren na de aanrijding uit de auto gekropen en er vandoor gegaan. Bleek dat de auto afgelopen dinsdagavond in Hoensbroek was gestolen. Twee gewonde personen, een 14-jarige jongen uit Hoensbroek en een 18-jarige jongeman uit Heerlen werden in de omgeving aangetroffen en per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar ze (ter observatie) werden opgenomen. In het ziekenhuis heeft de politie vannacht nog een 18-jarige jongeman uit Hoensbroek aangehouden die zich daar voor medische verzorging bij de EHBO kwam melden. Na medische verzorging werd deze aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. De politie die een nader onderzoek instelt terzake de autodiefstal en de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding en ieders precieze betrokkenheid/rol daarbij, vermoedt dat er nog anderen in de gestolen auto hebben gezeten en stelt naar hun identiteit ook nog een onderzoek in.

Kerkrade; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen op de Laurastraat in Kerkrade (Eygelshoven) een radarsnelheidscontrole gehouden. Daarbij controleerde de politie totaal 251 voertuigbestuurders. Daarvan hebben 14 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km p/u.
Vanmorgen, woensdagmorgen heeft de politie een radarsnelheidscontrole gehouden op de Eygelshovergracht in Kerkrade. Daarbij controleerde de politie totaal 381 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 64 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een klein aantal van hen werd terplaatse bekeurd en de meeste van hen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u.