NVM

Perspresentatie halfjaarcijfers NVM Bedrijfs Onroerend Goed

Aan : de sociaal- en financieel- economische redacties

Van : de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en
Vastgoeddeskundigen NVM

Datum : Nieuwegein, vrijdag 12 juli 2002
---
PERSPRESENTATIE HALFJAARCIJFERS NVM
BEDRIJFS ONROEREND GOED

De heer ir. J.M. Kwak, voorzitter van NVM Bedrijfs Onroerend Goed, nodigt u hierbij graag uit voor het bijwonen van een persgesprek over de halfjaarcijfers. Dit persgesprek vindt plaats op donderdag 18 juli om 10.30 uur, op het kantoor van Boer Hartog Hooft Makelaardij in Amsterdam. Aansluitend bent u uitgenodigd voor een lunch.

Naast de presentatie van de halfjaarcijfers informeert de heer Kwak u over actuele ontwikkelingen met betrekking tot commercieel vastgoed en gaat hij in op het nieuwe regeerakkoord. Ook wordt aandacht besteed aan het onlangs voor de vijfde keer uitgebrachte rapport Economische Regio's. Naast de ontwikkelingen op het gebied van winkels en bedrijfsruimten, wordt er dit jaar speciaal aandacht gegeven aan de kantorenmarkt.

De belangrijkste aanbevelingen uit het rapport zijn onder andere:

De ontwikkeling van Amsterdam-Zuid tot een internationale toplocatie in de kantorenmarkt moet worden bevorderd.
Vanwege een overaanbod aan kantoorruimte moet geplande nieuwbouw gefaseerd op de markt worden gebracht om prijsbederf te voorkomen. De kantorenmarkt krijgt steeds meer het karakter van een verplaatsingsmarkt, waarbij de kwaliteit een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Naast kwalitatief hoogwaardige kantoorlocaties moet beleid voor verouderde kantoorlocaties ontwikkeld worden. Als winkelvoorzieningen op het punt van bereikbaarheid en parkeergelegenheid concurrerend willen blijven, moeten de nodige maatregelen hiervoor krachtig ter hand worden genomen. 30)Omdat de bedrijfsruimtemarkt in toenemende mate een verdringingsmarkt wordt, moet een beleid ontwikkeld worden dat actief met de leegstandsproblematiek omgaat.

Wij hopen op uw komst te mogen rekenen.

Bijgaand treft u een routebeschrijving aan naar het kantoor van Boer Hartog Hooft Makelaardij in Amsterdam.


---