Accell Group

Aantal pagina's: 4

PERSBERICHT

Winst Accell Group stijgt 38%

Heerenveen, 18 juli 2002 - Door autonome groei van de sterke merkenportefeuille en de integratie van Winora wist Accell Group de omzet en het resultaat over de eerste helft van 2002 te verbeteren. De netto winst uit gewone bedrijfsuitoefening bedroeg in het eerste halfjaar EUR 3,6 miljoen, een stijging van 38% ten opzichte van de eerste jaarhelft 2001. De omzet bedroeg EUR 159,2 miljoen, 28% meer dan in de vergelijkbare periode van 2001. De winst per aandeel steeg met 24% tot EUR 1,09 waarbij rekening is gehouden met de emissie in december 2001.

René Takens, bestuursvoorzitter van Accell Group, over de halfjaarresultaten: "Ik ben blij met de behaalde resultaten. We zien dat consumenten blijven kiezen voor kwaliteitsfietsen. Door gerichte marketinginspanningen voor onze merken en een scherpe kostenbeheersing hebben we onze concurrentiepositie in Europa opnieuw kunnen verbeteren. In Nederland behield Accell Group haar sterke positie, het Franse resultaat verbeterde en in Duitsland zijn we door de overname van Winora beter gepositioneerd. Ook voor de tweede helft van het jaar zie ik op dit moment geen tekenen die wijzen op een veranderend marktbeeld. Onze orderportefeuille is goed gevuld en de vooruitzichten blijven dan ook positief."

Ontwikkelingen eerste helft 2002
De stijging van de omzet en het resultaat is vooral te danken aan de sterke merken portefeuille van Accell Group, waarmee optimaal wordt geprofiteerd van de aanhoudende vraag naar kwaliteitsfietsen. Door gebruik te maken van gerichte marketing campagnes richting consument en dealer wist Accell Group haar leidende positie in de relevante markten verder uit te bouwen.

De reorganisatie in Duitsland is nagenoeg afgerond en de nieuwe productiefaciliteit in Hongarije zal deze zomer operationeel zijn. Door de overname van Winora eind 2001 heeft Accell Group haar positie in Duitsland versterkt. De integratie verloopt naar tevredenheid.

Financiële positie
Door een efficiënter werkkapitaalbeheer heeft Accell Group haar balanspositie het afgelopen halfjaar kunnen verbeteren. Recentelijk is tevens een achtergestelde lening van EUR 7,5 miljoen verkregen, waarmee de uitgangspositie voor verdere groei van de onderneming is verstevigd.

Vooruitzichten
De vooruitzichten voor Accell Group blijven positief. Dit houdt in dat Accell Group er van uitgaat dat het beleid van sterke merken, gerichte marketing en kostenbeheersing ook in de tweede jaarhelft haar vruchten zal afwerpen. Voor geheel 2002 blijft Accell Group uitgaan, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, van een stijging van de winst per aandeel.

/ / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Be-One, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Na de acquisitie van Winora Group is Accell Group in omzet de tweede fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / /




Accell Group