Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Utrecht, 18 juli 2002

CNV Jongerenorganisatie vraagt jongeren naar de ideale vakantiewerkgever

De CNV Jongerenorganisatie is gestart met de Vakantiewerkcampagne 2002 en gaat vanaf 22 juli het land in om vakantiewerkers te vragen wat zij vinden van hun vakantiebaantje. Is de werksfeer goed, is het werk veilig, zijn de pauzes en werktijden goed geregeld en krijgen ze in ieder geval het minimumloon uitbetaald. De jongeren gaan met een checklist na of hun vakantiewerk goed geregeld is. Als dit zo is, kunnen zij hun werkgever nomineren voor de Vakantiewerkgever 2002 Award.

De CNV Jongerenorganisatie wil met de campagne bereiken dat jongeren zich bewust worden van hun rechten & plichten. Ardy Heynekamp, campagneleider: "Als jongeren in elk geval maar weten waar ze recht op hebben. Wat ze met de informatie doen, mogen ze zelf beslissen. Een jongere van 16 jaar, die spaart voor een vakantie, vindt het zelf vaak niet erg om dagen van tien uur te maken." Daarnaast wil zij werkgevers, die zich goed aan de regels houden, door jongeren zelf laten belonen. Zij vormen immers een minderheid, blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie.

Op pad
Vanaf maandag 22 juli bezoekt de CNV Jongerenorganisatie vakantiewerkers die aan de slag zijn in sectoren als de zorg, recreatie en de land-en tuinbouw. Ook jongeren 'op straat' worden gevraagd naar hun vakantiebaan. Werkgevers die het vakantiewerk goed geregeld hebben, kunnen genomineerd worden voor de Vakantiewerkgever 2002 Award. Via de website www.vakantiebaantje.com en de Vakantiewerkkrant 2002 kunnen vakantiewerkers die tijdens de campagne niet bereikt worden, hun werkgever nomineren. De krant is gratis af te halen op scholen, bij jongereninformatiecentra en bibliotheken en te bestellen via de Support Desk: 030-2 840 840.

Vanaf augustus neemt de CNV Jongerenorganisatie een kijkje achter de schermen bij alle genomineerden. Eind augustus maakt zij bekend welke werkgever de Vakantiewerkgever 2002 Award in ontvangst mag nemen. Op www.vakantiebaantje.com staan actuele verslagen van de Vakantiewerkcampagne 2002. Ook zijn op deze site de namen van de genomineerde bedrijven te vinden.


---Einde persbericht---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerdie Weuring of Bianca Veenendaal (voorlichting) van de CNV Jongerenorganisatie. Telefoon: 030-291 37 15. Informatie over de genomineerden en de uitreiking van het award volgt.