Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 18-7-02.

Snelheidscontrole.
Een radarpaal op de Dorpsstraat te Harskamp registreerde tussen 11 en 17-7-02 37890 passerende voertuigen. 395 reden te hard.

Inbreker aangehouden.
Gisterenmorgen werd een 20 jarige man uit Ede aangehouden, die op dinsdag 16-7-02 een inbraak had gepleegd in een restaurant op de Verlengde Arnhemseweg te Ede, waarbij o.m. een aantal sloffen sigaretten en geld werd buit gemaakt. De man heeft een volledige bekentenis afgelegd. Van de buit bleek niets meer over te zijn. De man zal zich eerdaags bij de justitie voor zijn daad dienen te verantwoorden.

Bedrijfsongeval.
Op een bedrijfsterrein op de Morsestraat vond gisterenmiddag een ongeval plaats, waarbij een 34 jarige buitenlandse medewerker gewond raakte. Het slachtoffer stond nabij een aantal rechtopstaande ijzeren platen van in totaal ongeveer 1000 kg, toen een andere werknemer de platen per ongeluk omstootte. De platen vielen vervolgens tegen een been van het slachtoffer, tengevolge waarvan deze een vleeswond tot op het bot en een enkelfractuur opliep. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie zal een onderzoek naar het ongeval instellen.

Dieven aangehouden.
Gisterenavond werden op een bedrijfsterrein op de Copernicuslaan twee mannen van 38 en 25 jaar uit Almere aangehouden, die daar een DVD-set hadden gestolen. De twee, die eerder in de middag als glazenwasser bij het bedrijf aan het werk waren geweest, zagen hun kans schoon om in een onbewaakt ogenblik de DVD-set te stelen en in afwachting op een geschikt moment deze af te voeren in de omgeving te verstoppen. Attente medewerkers van het bedrijf ontdekten echter de diefstal en vonden na een speurtocht het verstopte apparaat. Toen uren later de twee dieven het gestolen spul wilde ophalen werden zij op heterdaad betrapt. Beide mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. Einde berichten.