Tiscali

P E R S B E R I C H T

TISCALI NEDERLAND BOUWT EIGEN NETWERK

Utrecht, 18 juli 2002 - Tiscali b.v., een van de grootste Internet Service Providers in Nederland, is begonnen met de bouw van een eigen netwerk. Om voor haar huidige en toekomstige dienstverlening aan zowel particuliere als zakelijke eindgebruikers niet langer afhankelijk te zijn van andere operators, zijn contracten gesloten met Versatel voor de levering van transportverbindingen en met Cisco voor de levering van de diverse netwerkcomponenten.

Het merendeel van de huidige internetgebruikers gebruikt een inbelvoorziening om bij hun (internet) serviceprovider te komen. Voor de Tiscali-klanten betekent dit dat men vanuit het KPN netwerk via netwerken van derden bij de Tiscali-diensten uitkomt. Met de bouw van het huidige eigen netwerk wordt de kwaliteit van de dienstverlening geheel in eigen hand genomen. Hierdoor kan een totaal dienstenpakket aan de eindgebruiker worden aangeboden dat varieert van inbeloplossingen tot breedband DSL-aansluitingen en vaste verbindingen voor zowel spraak- als datadiensten. Voor de particuliere internetgebruiker leidt dit tot een beter en breder dienstenpakket. Ook zal via het nieuwe netwerk de distributie van video en gaming direct tot de mogelijkheden behoren. Voor de zakelijke Tiscali-klanten zullen ook nieuwe diensten (waaronder Virtuele Private Netwerken en Voice over IP) beschikbaar komen.

Voor de koppeling aan het netwerk van KPN heeft Tiscali een omvangrijk contract voor 15 jaar afgesloten met Versatel, waardoor het transport van het verkeer kan worden afgehandeld en optimaal transport in het netwerk zelf gegarandeerd wordt. De hardware en overige netwerkelementen die Tiscali voor deze infrastructuur nodig heeft, worden geleverd door Cisco Systems. Hierdoor krijgt Tiscali de beschikking over de nieuwste technologieën waardoor haar diensten optimaal kunnen worden geleverd.

Met de realisatie van een eigen netwerk sluit Tiscali Nederland zich aan bij de corporate strategie van Tiscali S.p.A. Het is de uitdrukkelijke wens van Tiscali S.p.A om met de in alle Europese landen aanwezige eigen netwerken, te behoren tot de top van de Europese ISP's, die in staat is om een uniform voice- en datadienstenpakket te leveren in Europa.

Over Tiscali B.V.
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), het Europese internetbedrijf. Tiscali biedt in Europa toegang tot het internet en een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 31 maart 2002 telde Tiscali 7,4 miljoen actieve gebruikers. Tiscali genereerde in het eerste kwartaal van 2002 meer dan 10,9 miljard minuten internetverkeer. Met meer dan 14 miljoen unieke bezoekers op haar websites is Tiscali officieel het leidende internetbedrijf van Europa.
Corporate website Tiscali : www.tiscali.com Website Tiscali B.V. : www.tiscali.nl