Politie Midden- en West Brabant

Datum: 18/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Bredanaar aangehouden voor tasjesroof

Breda: De politie heeft gisteravond een 42 jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van tasjesroof. De Bredanaar wordt ervan verdacht een 78 jarige vrouw van haar handtas te hebben beroofd toen ze op de Molengracht na een bezoek aan het ziekenhuis op de bus stond te wachten. Aan de hand van het signalement, en gesprekken met getuigen, kon de verdachte worden opgespoord.

De 78 jarige vrouw wachtte eind maart op de Molengracht in een bushokje toen ze plots merkte dat ze tegen de glazenwand werd geduwd. Een voor haar onbekende man van ongeveer 35 jaar griste haar schoudertas van haar schouder en sloeg op de vlucht. Direct daarna meldde het slachtoffer de beroving bij de balie van het ziekenhuis. Terwijl de vrouw er nog over stond te praten kwam er een vrouw aan de balie die vertelde een blauwe handtas te hebben gevonden. Dit bleek de tas van het slachtoffer te zijn, maar al haar persoonlijke bezittingen en wat huishoudgeld bleken uit de tas te zijn gestolen. De politie onderzoekt of het signalement van de verdachte ook genoemd wordt bij andere berovingen. Het onderzoek duurt nog voort.

Autoinbreker na achtervolging aangehouden

Breda: De politie heeft vannacht na een korte achtervolging te voet in de Cartier van Disseltraat in Breda een 18 jarige Bredanaar aangehouden, die kort ervoor in autos zou hebben ingebroken. De tweede verdachte die bij hem was wist te ontkomen. De auto waarin het tweetal begin deze week in Breda te zijn gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Om hoeveel autoinbraken het precies gaat is voor de politie nog niet helder, maar de politie houdt er rekening mee dat de 18 jarige Bredanaar samen met zijn nog onbekende vriend vannacht in meerdere autos in de omgeving van de Baronielaan in Breda heeft ingebroken. De politie trof vannacht al 8 autos aan waarvan de ruiten waren ingeslagen. Of er spullen uit de autos waren verdwenen is nog niet bekend. De politie is op zoek naar de tweede verdachte. De rode Opel Corsa bleek op 17 juli te zijn gestolen vanaf de Jan Lighthartstraat in Breda.

Winkeldieven aangehouden

Breda: De politie heeft gistermiddag een 43 jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden, die kort ervoor uit een supermarkt op het Stationsplein meerdere goederen, zoals toiletartikelen zou hebben gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Volgens de veel in Breda verblijvende 43 jarige stond de tas met meerdere artikelen gewoon op straat bij een hek. Toen hij erin keek en de artikelen zag besloot hij de tas met inhoud maar mee te nemen. Van diefstal wilde hij niks weten, daar had hij zich niet aan schuldig gemaakt. Voor politie en justitie was de maat vol. Hij was in drie weken tijd al tweemaal door de politie aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed. Hiervan was proces-verbaal opgemaakt en wachtte de man de terechtzitting af. De man is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan justitie.

Nog een 43 jarig man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gisteren voor winkeldiefstal aangehouden. De verdachte zou eind april bij een sportzaak in de Bredase binnenstad meerdere kledingstukken van een rek hebben gepakt en ermee de winkel zijn uitgewandeld. Toen een van de personeelsleden de diefstal ontdekte bedreigde de dief hem met de dood. Aan de hand van het signalement van de verdachte kon hij worden aangehouden. Ook deze verdachte is in verzekering gesteld.