Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-07-2002
1e persbericht van donderdag 18 juli 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist onder invloed
Op de Heezerweg is donderdag om 2.25 uur een 32-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,85 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt
Donderdag om 5.30 uur is op het Stationsplein een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een getuige had gezien dat de man een ruit van een geparkeerde auto insloeg. De getuige waarschuwde de politie en deze kon de man in de buurt aanhouden. Hij had enkele cds bij zich die mogelijk uit de auto komen.

Eindhoven: Man met gestolen fiets
Een 46-jarige man uit Eindhoven is woensdag om 14.30 uur in het Anne Frankplantsoen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Een politieman zag de man het plantsoen inrijden op een damesfiets en ging hem achterna. Hij zag dat de man de struiken inging en daar drugs gebruikte. Bij controle bleek de fiets op 9 januari van dit jaar bij een sporthal in Gestel weggenomen te zijn. Het sleuteltje van de fiets was uit de kleedkamer gestolen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Lastige buurtgenoot
Op de Johannes Buijslaan is woensdag om 20.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat hij een 35-jarige man die bij hem in de buurt woont had geslagen en bedreigd. De man had de ander in het gezicht geslagen omdat hij geen goedendag had gezegd. Hij had ook tegen de voordeur van het slachtoffer geslagen en geschopt. De verdachte, die flink gedronken had, verzette zich heftig tegen zijn aanhouding. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Dronken automobilist twee maal gepakt
In zijn woning aan de Lingestraat is woensdag om 18.20 uur een 58-jarige Helmonder aangehouden. Hij had op de Lingestraat met zijn auto een spiegel van een geparkeerde auto af gereden. De eigenaar van de andere auto was hem achterna gegaan en hij zag de man zijn woning ingaan. De politie werd gewaarschuwd en ging naar de verdachte. Deze bleek flink gedronken te hebben. De ademanalyse mislukte en er werd een bloedproef gedaan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij kreeg een rijverbod van 21 uur. Daarna mocht de man naar huis. Om 21.15 uur kwam er een melding dat op de Weijersweg een man met een auto een voortuin was ingereden. De gewaarschuwde politie zag dat de eerder aangehouden 58-jarige Helmonder nog achter het stuur zat. Hij was zo dronken dat hij niet uit eigener beweging uit de auto kon komen. Op het bureau blies hij de eerste keer ver over de 3 promille en een tweede keer blazen lukte hem niet meer. Er werd weer een bloedproef genomen. Deze keer werd zijn auto in beslag genomen. De man werd ter ontnuchtering ingesloten.

Helmond: Vernieling
Woensdag om 21.15 uur zijn op de Deurneseweg en de Deltaweg twee Helmonders van 18 en 16 jaar oud aangehouden. Zij hadden een ruit van een wachthokje op het station van Brouwhuis ingegooid. Toen de politie kwam vluchtten zij, maar ze konden achterhaald worden. Na verhoor konden ze naar huis. Ze waren bereid de schade te vergoeden.

Helmond: Onder invloed
Op de Deltaweg is donderdag om 1.20 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden. De man had gedronken en reed in een auto. Hij blies ruim
1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Onder invloed
Op de Valkenswaardseweg is woensdag om 21.40 uur een 57-jarige automobilist uit Heeze bekeurd omdat hij onder invloed reed. Hij blies ruim 0,6 promille en kreeg een boete van 190,=.

Geldrop: Autodief rijdt in de sloot
Een 24-jarige Helmonder is donderdag om 3.50 uur aangehouden nadat hij met een gestolen auto bij de Kalanderstraat in een sloot was gereden. De man was samen met zijn 18-jarige vriendin op stap geweest. Zij mochten meerijden in de auto van een vriendin van het 18-jarig meisje. Onderweg stopten ze even om een sigaretje te roken. De bestuurster ging even uit de auto en de 24-jarige Helmonder ging achter het stuur zitten. Nadat hij zijn vriendin ook uit de auto had weten te praten, reed hij weg met de auto. De rit eindigde in een sloot achter woningen aan de Kalanderstraat. De man is voor onderzoek de cel ingegaan. Hij had geen rijbewijs.

Valkenswaard: Ongewenste bezoeker
In een woning aan het Valentijnsdal is donderdag om 0.05 uur een 21-jarige man uit het Engelse Birmingham aangehouden. De bewoners merkte dat er op zolder een man onder het bed lag. Zij belden de politie, die de man onder het bed vandaan haalde. Het bleek de ex-vriend van de dochter te zijn. Hij en de dochter hebben enkele jaren een relatie gehad in Engeland. Die relatie was door de dochter beëindigd en zij was terug gekomen naar Nederland. De ex-vriend was haar achterna gereisd en was op nog onbekende wijze de woning binnengekomen. De man is de cel ingegaan voor onderzoek.

Veldhoven: Boete voor rijden onder invloed
Op de Heerbaan is donderdag om 2.20 uur een 34-jarige Eindhovense automobilist bekeurd omdat hij onder invloed reed. Hij blies ruim 0,7 promille en moest 190,= betalen.