Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 11.30 u) Donderdag, 18 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; behoefte
Een politiepatrouille ontdekte afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht een 19-jarige jongeman uit Brunssum in een portiek van een winkel aan de Promenade in Heerlen die (in het portiek) met zijn broek omlaag zijn behoefte aan het doen was. De Brunssummer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en daarnaast kreeg hij een gebiedsontzegging voor de binnenstad.

Hoensbroek; aangehouden
Afgelopen woensdagavond omstreeks 19.15 uur heeft de politie op een perceel / terrein aan de Nieuwstraat in Hoensbroek twee jongens (13/14 jr) uit Hoensbroek aangehouden. Die worden ervan verdacht illegaal dit gemeentelijk perceel te zijn binnengedrongen en er allerlei vernielingen te hebben gepleegd. Daarbij gaat het om vernieling / kapottrappen van binnenspiegels van aldaar gestalde autobussen en het kapotgooien en kapottrappen van tl.-lampen. Beide verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Schinveld; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdag in een woning aan de Kanunnik van Nuijsstraat in Schinveld vond de politie op zolder een hennepkwekerij. Bleek dat pas was geoogst en de oogst / henneplanttoppen lagen te drogen. De oogst, totaal ruim 2,5 kilo hennepplanttoppen werden samen met de aangetroffen apparatuur (8 groeilampen, enkele ventilatoren, afzuiginstallatie etc) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners. Omdat de politie aanwijzingen had dat met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de bewoners na een voorlopige aanbetaling / voorschot van Euro 1.500,-- opnieuw aangesloten / een nieuwe electriciteitsmeter geplaatst. Bij controle diezelfde woensdag in een woning aan de Amstenraderweg in Hoensbroek vond de politie overigens ook een hennepkwekerij (red; bij persvoorlichting nog niet bekend om hoeveel hennepplanten en inbeslaggenomen apparatuur het gaat).

Landgraaf; Landgraafse skippy
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding dat er op de Hofstraat in Landgraaf een kangaroe zou huppen. De politie die terplaatse ging zag op de parkeerplaats van de autokino inderdaad een kangaroe huppen en trachtte de kangaroe in te vangen, echter zonder resultaat. De kangaroe hupte vrolijk, maar vlot er vandoor in de richting van de bossen (rondom Kolania-terrein) en kon niet meer worden achterhaald. Navraag wees uit dat er in een themapark twee kangaroes waren uitgebroken die nu dus buiten het park de kuier(hup)latten hebben ondergebonden.

Landgraaf; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Europaweg-Zuid van een 46-jarige automobilist uit Landgraaf, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.