Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-07-2002 3e Persbericht van donderdag 18 juli 2002

Berichten uit de regio

Geldrop: Aanhouding na woning inbraak
Vanmiddag om 14.30 uur is op de Vasco Da Gamastraat een 19-jarige Poolse man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor samen met een andere dader te hebben ingebroken in een woning aan de Bosrand. Een getuige die de andere verdachte achterna was gelopen werd door de hem met een mes bedreigd waarna de man kon ontkomen. De aangehouden verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Heeze: Diefstal bedrijfsauto
Van de Kapelstraat is donderdag tussen 13.15 uur en 15.00 uur een onafgesloten bedrijfsauto, merk Mercedes-Benz, type 108D, kleur wit, voorzien van het kenteken 66-VF-BR, met daarachter een aanhangwagen, tandem-asser, merk Gehamie, weggenomen.

Nuenen: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Europalaan reden vanmorgen tussen 10.35 uur en 12.30 uur, 38 van de 1003 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u.

Van 13.43 uur tot 15.30 uur werd er op snelheid gecontroleerd op de Collsehoefdijk. 24 van de 1549 gecontroleerde bestuurders reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 116 km/u.

Helmond: Onder invloed
Op de Lage Dijk is vanavond om 19.18 uur een 41-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man bestuurde zijn auto onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,75 promille aan de man kreeg een transactie van 190 en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Breugel: Overlast van bromfietsers
Na klachten uit de buurt over geluidsoverlast door bromfietsers werd een 52-jarige motorrijder in de omgeving van het Cerespad betrapt op het rijden zonder helm. De man probeerde nog aan de surveillance te ontkomen maar werd op de Nijnselseweg staande gehouden en is geverbaliseerd.

Een 16-jarige bromfietser uit Breugel werd op de Veerstraat eveneens betrapt op het rijden zonder helm. Bij controle bleek hij tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aan de Van Gentlaan zijn twee Breugelse jongens van 17 en 18 jaar, die aan een bromfiets sleutelden aangesproken over de overlast die zij met hun bromfietsen veroorzaakten.