Apple Benelux

Epson, HP & Lexmark bieden ondersteuning voor Rendezvous-technologie van Apple

Open standaard voor automatische detectie en configuratie van apparatuur

Bunnik, 18 juli 2002 - Apple heeft gisteren bekendgemaakt dat drie belangrijke printerfabrikanten, Epson, HP en Lexmark, bezig zijn om Rendezvous, de revolutionaire technologie van Apple voor het gebruik van netwerken thuis, in hun producten te integreren. Dankzij deze technologie kunnen netwerkprinters automatisch worden gedetecteerd en geconfigureerd. Rendezvous maakt gebruik van nieuwe standaardprotocollen voor IP-netwerken en van een technologie die configuratie door de gebruiker overbodig maakt. Hierdoor kunnen apparaten snel en eenvoudig via Ethernet, AirPort, FireWire, USB en Bluetooth worden gedetecteerd en aangesloten. Rendezvous is geïntegreerd in versie 10.2 van Mac OS X van Apple, die vandaag wordt aangekondigd.

"Rendezvous is een uitstekend voorbeeld van de impuls die open standaards geven aan innovatie", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Dankzij de krachtige Rendezvous-technologie zijn gecompliceerde netwerk- en configuratie-instellingen voortaan overbodig. De handmatige configuratie van een netwerkprinter is voorgoed verleden tijd."

"Als grootste fabrikant van netwerkprinters integreert HP voortaan de Rendezvous-technologie in zijn producten, zodat afdrukken via het netwerk nog eenvoudiger wordt voor onze klanten", zegt Vyomesh Joshi, Executive Vice President van de Imaging and Printing Group van HP.

"We zijn bijzonder enthousiast over de mogelijkheden van Rendezvous", aldus Dan Crane, Vice President Marketing van Epson America. "Dankzij de integratie van Rendezvous-ondersteuning in onze nieuwe producten hoeven klanten een Epson-printer voortaan alleen nog maar aan te zetten. De printer maakt vervolgens automatisch verbinding met het netwerk of met de Mac."

"Lexmark is blij te kunnen bijdragen aan de ondersteuning van de Rendezvous-technologie van Apple", aldus Paul Rooke, Vice President van Lexmark en President van de Printing Solutions and Services Division van Lexmark. "Met Rendezvous is het voor onze klanten eenvoudiger dan ooit om met Lexmark-producten te werken."

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr