Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.25 uur

Inbraak in kinderdagverblijf

NIEUWEGEIN In het weekend van 13 en 14 juli is ingebroken bij een kinderdagverblijf.

Op maandag 15 juli ontdekten medewerkers van een kinderdagverblijf aan de Hagestede dat het voorgaande weekend in het pand was ingebroken. Uit het pand waren diverse elektrische apparatuur, speelgoed, luiers, slabbertjes, dekbedjes en diverse levensmiddelen gestolen.

De politie verzoekt getuigen die tussen vrijdagavond 12 juli en maandagochtend 15 juli iets opvallends in de nabijheid van het kinderdagverblijf hebben gezien of die informatie kunnen verschaffen die betrekking heeft met deze inbraak, contact op te nemen met de wijkrecherche van Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844.

Snorfietser gewond

NIEUWEGEIN Op woensdag 17 juli is een man met zijn snorfiets gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond 12.10 uur reed een 76-jarige man uit Nieuwegein met zijn snorfiets over het fietspad door de Noordstedetunnel. Door nog onbekende oorzaak kwam hij ten val en liep daarbij een flink bloedende hoofdwond op. Hij is voor behandeling per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Fietser valt

VIANEN Op woensdag 17 juli is een fietser bij een valpartij licht gewond geraakt.

Rond 14.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit Vianen over de Langeweg. Hij kwam met zijn voorwiel in de berm, waardoor zijn stuur omsloeg en hij vervolgens ten val kwam. Hij liep daarbij schaafwonden aan zijn hoofd, arm en been op. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en werd voor verdere behandeling doorverwezen naar zijn huisarts.

Alcoholcontrole

HOUTEN Op woensdag 17 juli heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 20.10 uur en 21.35 uur op de Utrechtseweg plaats. Geen van de 53 gecontroleerde bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

Jongen mishandeld
IJSSELSTEIN Op woensdag 17 juli is een jongen door een andere jongen mishandeld.

Rond 16.00 uur bevond een 16-jarige jongen uit IJsselstein zich op de Zomerdijk. Hij werd daar aangesproken door een jongen die kennelijk ruzie met hem zocht. Daarop besloot de 16-jarige jongen weg te fietsen. De andere jongen renden echter achter hem aan en dwong hem tot stoppen. Daarop rende de 16-jarige jongen weg, maar de ander kwam weer achter hem aan. De 16-jarige werd weer achterhaald en werd vervolgens geslagen en geschopt. Daarna liep de belager weg. De 16-jarige jongen heeft vervolgens de politie gebeld. De jongen is in het ziekenhuis onderzocht en hield aan de mishandeling diverse pijnlijke plekken op zijn lichaam over.

De verdachte, een 17-jarige jongen uit IJsselstein, kon in de omgeving worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.