Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Leden stemmen in: CAO Fortisbank is rond

Leden van de Dienstenbond CNV hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat over de CAO Fortisbank 2002/2003. Ook de leden van de andere bonden hebben ingestemd. Dat betekent dat er een CAO is!

Er wordt nu nog gesproken over teksten, maar zo spoedig mogelijk na de zomer zullen er CAO-boekjes zijn.

De onderhandelingen waren lastig, maar uiteindelijk ligt er een resultaat, waar leden mee konden instemmen. Wel bereiken ons verontrustende berichten dat leidinggevenden zich niet gebonden voelen aan de afspraken gemaakt in de CAO en/of het Sociaal Plan. In een brief hebben wij hierover onze bezorgdheid uitgesproken richting Fortisbank. Wij hebben aangegeven hierover na de zomer met Fortisbank te willen overleggen Tevens hebben wij geschreven dat als leden onze hulp inroepen wij hiertegen hard zullen optreden richting geschillencommissie of rechter. U als lid kunt wat dat betreft op ons rekenen. Het kan niet zo zijn dat wij afspraken maken, waar men zich vervolgens niet aan houdt. Maar dat betekent wel dat leden dit soort zaken aan ons moet melden, alleen dan kunnen wij er iets aan doen. Bovendien hebben wij Fortisbank verzocht ervoor zorg te dragen dat leidinggevenden zich gebonden achten aan afspraken met vakorganisaties gemaakt.

Tenslotte hebben wij om een overleg over werkdruk verzocht, omdat in de reacties op de CAO hier veel opmerkingen over zijn gemaakt. Wij maken ons hier daadwerkelijk zorgen over. Wij gaan ervan uit dat Fortisbank weer zal overleggen met de CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisaties. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga. Telefoon (023) 565 10 52. Email: i.wiersinga@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 18 juli 2002.