Gemeente Dalfsen

15-07-2002

Opening zomertopper in gemeentehuis Dalfsen

Dalfsen - Donderdag 18 juli wordt de jaarlijks terugkerende zomertentoonstelling in het gemeentehuis van Dalfsen geopend. De tentoonstelling van dit jaar heeft als titel meegekregen 'Formule 1 in Dalfsen'. Donderdag avond rond 20.00 uur opent wethouder A.C. Hofland deze vier weken durende 'miniatuur' tentoonstelling.

In het gemeentehuis van Dalfsen is een interessant overzicht van de Scalextric (racebaan merk) historie te bewonderen. Hiervoor stelt verzamelaar Henk Pijpers uit Bunschoten een deel van zijn imposante verzameling beschikbaar. Natuurlijk wordt er ook geracet want speciaal voor deze expositie wordt in het gemeentehuis een grote racebaan geplaatst. Op alle vrijdagen gedurende de tentoonstellingsperiode kan er onder begeleiding gereden worden. Verder staan er twee kleinere racetafels waarop jong en oud naar hartelust kunnen oefenen. En voor wie thuis verder wil gaan is het een must om mee te doen aan de prijsvraag, want de winnaars maken kans op een van de drie Scalextric startsets.

Wanneer het weer het toelaat vindt de opening plaats voor de ingang van het gemeentehuis.

De tentoonstelling in het gemeentehuis van Dalfsen loopt van vrijdag 19 juli t/m vrijdag 16 augustus.
Het gemeentehuis is dagelijks van 9.30 tot 12.30 en van13.30 tot 16.00 uur geopend en de toegang is gratis. Op zaterdag en zondag is het gemeentehuis gesloten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan van Vliet (0529) 488322 van het Bureau Communicatie.