Korps: Drenthe, plaats: Emmen 18-07-2002 Persberichten donderdagmorgen 18 juli 2002 Roel Hallink, tel.: 0591-662014 of 06-51528156

Motorrijder na ongeval overleden SCHOONOORD Woensdagavond is een 22-jarige man uit Odoornerveen aan de gevolgen van zijn verwondingen, bekomen bij een ongeval, overleden. De man reed tegen 5 uur woensdagmiddag met zijn motor over de Kerklaan en nadat hij een auto had ingehaald, botste hij achter op een bestelbus, bestuurd door een 59-jarige inwoner van Schoonoord, die bezig was linksaf te slaan. De man is met zware verwondingen door de trauma-heli overgebracht naar het AZG in Groningen, waar hij later op de avond aan zijn verwondingen is overleden. De juiste toedracht van het ongeval wordt onderzocht. Onder invloed EMMEN Afgelopen nacht is een 39-jarige bestuurder uit Emmen betrapt bij het rijden onder invloed. Bij controle op het Leeuwerikenveld bleek hij teveel gedronken te hebben en aan het bureau blies hij 850 µg/l (ongeveer 1.95 promille). Uit het onderzoek bleek verder dat de auto waarin hij reed, niet verzekerd was en de APK verlopen. Ook het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. ASSEN Aan de Vaart ZZ werd afgelopen nacht een 24-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd. De man blies aan het bureau 275 µg/l (ongeveer 0.6 promille) Bij dit promillage kan normaliter met een boete worden volstaan, maar omdat de man in maart ook al was gepakt met drank op achter stuur, kreeg hij nu een dagvaarding. Inbraak in woning ANLOO Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Annerweg. Om in de woning te komen was een raam geforceerd. Zo op het oog wordt een horloge en een pasje vermist. Vandaag zal gekeken worden of er nog meer weg is. Inbraken bij winkels ASSEN Afgelopen nacht is er bij een winkel aan de Rolderstraat een ruit van de etalage ingegooid. De daders zijn naar binnen gegaan en hebben daar, zoals het nu lijkt, een aantal sloffen sigaretten gestolen. Vandaag zal geïnventariseerd moeten worden wat er precies weg is. Ook aan de Kleuvenstee is afgelopen nacht ingebroken in een winkel. Hier werden de rolluiken en de toegangsdeur geforceerd om binnen te komen. Wat er gestolen is, is nog niet duidelijk. Zender uit de lucht KLAZIENAVEEN Gistermiddag is de zender Gekke Gerrituit een pand aan de Industriestraat uit de lucht gehaald. Tegen de eigenaar van de zender, een 38-jarige man uit Zwartemeer, wordt proces-verbaal opgemaakt. De zender is in beslag genomen.

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2002 Persbericht District Maastricht
Donderdag 18 juli 2002

Maastricht; kaas

Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat iemand op het Malbergplein in Maastricht de etalageruit van een winkel aldaar had ingegooid en vervolgens daaruit een kaas had gestolen. De etalagekraker is vervolgens met de kaas op een fiets er vandoor gegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gronsveld; motorrijder onderuit

Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur is ter hoogte van de afslag Gronsveld op de autosnelweg A-2 een 50-jarige bestuurder van een motor door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan en met zijn motor ten val gekomen. Daarbij raakte de Maastrichtenaar gewond. Hij werd met een gebroken been en allerlei schaafwonden per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De beschadigde motor werd afgesleept en de brandweer heeft het wegdek (in verband met gelekte olie) schoongemaakt.

Eijsden; er vandoor

Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een drogisterij aan de Wilhelminastraat in Eijsden. De politie die terplaatse ging zag een drietal onbekende inbrekers die bezig waren gestolen goederen klaar te zetten om mee te nemen. Vermoedelijk omdat het drietal de politie in het oog kreeg, stoven ze uiteen en renden alledrie een andere richting uit. Daarbij wist de politie ze niet meer te achterhalen. Bij de winkel stond een auto waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat het voertuig was gestolen. De auto werd voor nader onderzoek afgesleept / veiliggesteld. De door de inbrekers achtergelaten gestolen goederen werden eveneens veiliggesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.