---

Ministerie van Defensie



---

Veel belangstelling voor de luchtmacht bij Megafestatie

18-07-2002

Halverwege de Megafestatie die tot en met zondag (21 juli) in de Utrechtse Jaarbeurs wordt gehouden hebben al meer dan 15.000 jongens en meisjes zich aangemeld voor de verloting van een van de helikoptervluchten die de luchtmacht tijdens hèt jongerenevenement bij uitstek ter beschikking stelt. Vorig jaar meldden zich tijdens de hele Megafestatie 14.000 jongeren zich aan voor de verloting. De luchtmacht biedt in totaal 200 jongelui de kans om met een helikopter mee te vliegen. Vrijdagmiddag vindt de verloting plaats van de hoofdprijs: een vlucht met een F-16.

De Megafestatie wordt ieder jaar in de Jaarbeurs gehouden en is speciaal gericht op jongelui tussen de 12 en 19 jaar. In de hallen van de Jaarbeurs presenteren tal van bedrijven en instellingen zich aan deze doelgroep. De luchtmacht werkt tijdens de Megafestatie nauw samen met de jongerenzenders Radio 538, MTV en TMF. In een apart afgeschut deel van hal 1 omgedoopt tot Megadome wordt de bezoekers een afwisselend en spectaculair programma geboden. Centraal onderdeel van de luchtmachtpresentatie is een F-16. Verder kunnen jongeren zich gratis laten fotograferen bij de F-16 en de foto per email toegestuurd krijgen.

De Megafestatie werd vorig jaar bezocht door 120.000 jongeren. Het evenement duurt nog tot en met 21 juli en is geopend van 12.00-21.00 uur (op 21 juli tot 19.00 uur).

Gerelateerde pagina's

* Spektakel in de Megadome