Gemeente Rijswijk


De Nieuwe gemeentegids is uit!

Eind juli wordt de nieuwe gemeentegids in heel Rijswijk huis-aan-huis verspreid. Voor de oude, vertrouwde, maar zeker ook voor nieuwe inwoners van Rijswijk vormen ze een handige bron van informatie. Omdat er advertenties in de gids staan, mag deze echter niet worden bezorgd bij adressen waarvan de brievenbus is voorzien van een anti-reclamesticker.

Heeft u de gids begin augustus nog niet ontvangen? De gids is vanaf dat moment gratis verkrijgbaar op het gemeentehuis bij de sectie Communicatie, op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur (Generaal Spoorlaan 2).



Baggerwerkzaamheden in Rijswijk

Deze week begint de gemeente met het uitbaggeren van diverse sloten en vaarten in Rijswijk. Tevens zullen diverse duikers worden schoongemaakt. Het omvangrijke werk, er wordt gewerkt in twee ploegen op wel meer dan 50 locaties in Rijswijk, duurt tot begin november van dit jaar.

Onder meer de volgende watergangen komen aan bod:
* Van Vredenburchweg ter hoogte van Landgoed Te Werve en op de hoek met de Prinses Beatrixlaan;

* Julialaantje ter hoogte van het Von Fisennepark;
* watergangen nabij Drassige Driehoek in Rijswijk Zuid;
* vijver stadhuis Rijswijk;

* diverse watergangen in Plaspoelpolder en Muziekbuurt;
* Schaapweg ter hoogte van sportcentrum De Schilp;
* Generaal Spoorlaan tussen John F. Kennedylaan en Minister Van den Tempellaan en ter hoogte van de Terracottastraat;
* Cromhoutlaan, Bous de Jongpark, Prinses Margrietsingel en Laan Hofrust.

Uit onderzoek van slibmonsters is gebleken dat de bagger over het algemeen slechts licht verontreinigd is (klasse 1 en 2). Deze slib kan op de kant worden geborgen. In enkele gevallen is sprake van verontreinigde slib (klasse 3 en 4). Deze slib wordt afgevoerd naar een stortlocatie buiten de gemeente.
Slib die op de kant van de sloot wordt gezet moet enige tijd uitzakken. Hierdoor zal tijdelijk op deze plekken geen gras groeien. Later zullen deze plaatsen weer worden ingezaaid. Tijdens het baggeren en bij het transport van bagger bestaat de mogelijkheid dat de weg vuil wordt. De aannemer, de firma Van der Lee uit Bruchem, zal de weg zo snel mogelijk weer schoonmaken.

Het schonen van de Rijswijkse watergangen is een jaarlijks terugkerende activiteit waartoe de gemeente verplicht is.

Voor nadere informatie over deze baggerwerkzaamheden kan binnen de gemeente contact worden opgenomen met de heer M.W. Nijsse van de dienst Grondgebiedzaken, telefoon 070 3959322.

Bij de sectie Communicatie in het gemeentehuis liggen tijdens de openingsuren de tekeningen ter inzage waarop per locatie staat vermeld: de hoeveelheden bagger, de verontreinigingsklasse en de manier van verwerken. De sectie Communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.



Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex
Tekstborden geplaatst bij afvalbrengstation

Op het terrein van het afvalbrengstation aan de Populierlaan te Rijswijk zijn duidelijke tekstborden geplaatst bij de afvalcontainers. Bezoekers kunnen op deze manier gemakkelijker hun afvalstoffen scheiden.
Voor inwoner van Rijswijk bestaat de mogelijkheid om huishoudelijk grofvuil zelf af te voeren naar het afvalbrengstation van Avalex aan de Populierlaan 1 te Rijswijk. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag 08:00 tot 15:30 uur, en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur. Bij binnnenkomst dient u zich te melden bij de beheerder.

Toegangspasje
Vergeet u niet uw toegangspasje bij ieder bezoek mee te nemen. Als u uw pasje niet kunt tonen bij de beheerder, kunt u geen afvalstoffen afgeven. Naast dit pasje kan er ook om legitimatie gevraagd worden. Bedrijven kunnen geen bedrijfsafval naar het afvalbrengstation in Rijswijk brengen.
Wel bestaat de mogelijkheid dit af te voeren naar het afvalbrengstation Avalex aan de Nieuwe Havenstraat 3b te Voorburg, uw afvalstoffen worden op de weegbrug gewogen, de kosten worden aan u doorberekend. Openingstijden zijn van maandag tot vrijdag 08:00 tot 15:30 uur en op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur. Klein Gevaarlijk Afval (K.G.A.) van bedrijven kan uitsluitend op maandag gebracht worden.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex.
Telefoon 070 - 33 73 000



Wet op de Ruimtelijke Ordening

-artikel 19a-

De burgemeester van Rijswijk geeft kennis dat burgemeester en wethouders vrijstelling van het bestemmingsplan is gevraagd door:
* L.H.B. Goldsteen voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Regentesselaan 79.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan "Leeuwendaal". Tevens heeft de raad een voorbereidingsbesluit genomen voor het gebied waar het plan is gelegen.
Het College van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om afwijking toe te staan c.q. vrijstelling te verlenen van het genoemde bestemmingsplan en toepassing te geven aan artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 19 juli 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de sectie Communicatie, kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30-14.00 uur.
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan eenieder schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Aanvraag vergunning verordening kinderopvang Rijswijk

Burgemeester en wethouders brengen ter openbare kennis dat door de Stichting Rijswijkse Kinderopvang te Rijswijk een aanvraag om een vergunning als bedoeld in artikel 2 van de Verordening Kinderopvang Rijswijk, is ingediend voor het openstellen en houden van kindercentrum `Carrousel' met daarin 2 groepen hele dagopvang, 2 peuterspeelzalen en 2 groepen naschoolse opvang aan de Daniël Catterwijckstraat 4 in Rijswijk.
De aanvraag ligt met ingang van 18 juli 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de sectie Communicatie (kamer 77) van de gemeente Rijswijk, op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur Generaal Spoorlaan 2. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over de aanvraag kenbaar maken, bij voorkeur schriftelijk, aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Wet Milieubeheer
Ontwerpbeschikking/Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de volgende inrichting:

Volmerlaan 6-8, voor de aanleg van een parkeergarage.

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De beschikking ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 15 augustus 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruyn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 20.00 uur.

Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door eenieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070-39 59 870.
Degene die bedenkingen indient, kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.



Gebruiksvergunningen brandweer

Met ingang van vrijdag 19 juli 2002 ligt de volgende gebruiksvergunning gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de brandweer, afdeling Pro-actie en Preventie, Jacob van Offwegenlaan 55 (iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 10.30 uur):
1. CompaanMin. Aalberselaan 39

2. ANP Handelskade 49

3. QuantesLaan van Zuidhoorn 60

Bij afgifte van de gebruiksvergunningen gaat het om de controle op het brandveilig gebruik van een bouwwerk. Iedere belanghebbende is gedurende de termijn van terinzageligging gerechtigd tegen een gebruiksvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Voorbereidingsbesluiten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 juli 2002 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Leeuwendaal dat wordt begrensd door de Haagweg, Geestbrugweg, Geestbrugkade en de Nassaukade.

De voorbereidingsbesluiten treden in werking met ingang van de dag volgende op de dag van publicatie en liggen vanaf de dag van inwerkingtreding met de daarbij behorende tekeningen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectie Communicatie (kamer 77), Generaal Spoorlaan 2-4. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur.

Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan een bezwaar indienen binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Gemeenteraad, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Indiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het voorbereidingsbesluit wordt uitgesteld.

Indien sprake is van een spoedeisend belang waardoor niet gewacht kan worden op de afwikkeling van het bezwaarschift, is het mogelijk een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te 's-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Bureau Voorlopige voorzieningen, Postbus 20302, 2500 EH 's-Gravenhage.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door het Bureau WVG van de Gemeente Rijswijk, een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk oprichten van een scooter/rolstoelberging op het perceel plaatselijk bekend Minister Verschuurlaan 81, kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie C nummer 0622.

Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Steenvoorde 1".

Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 18 juli 2002 veertien dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis).
Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Bekendmaking van Raadsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen het volgende mede.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 16 juli 2002 besloten tot :


-

vaststelling van het Beleidsverslag Afdeling Sociale Zaken 2001.


-

Delegatie van de bevoegdheid tot aanmelding van een verwerking van persoonsgegevens (Wet bescherming persoonsgegevens, artikel 1) aan de gemeentesecretaris en griffier.

Het besluit is in werking getreden met ingang van 17 juli 2002.

Bovengenoemde besluiten zijn bekendgemaakt op door opneming in de losbladige verordeningenverzameling; deze verzameling is kosteloos in te zien bij de sectie Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2. De sectie, alwaar ook een afschrift van het besluit tegen betaling verkrijgbaar is, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.



Bekendmaking inzake Referendabele Raadsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mede dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 juli 2002 het volgende referendabele besluit heeft genomen:

* wijziging van de Verordening Kinderopvang Rijswijk.
Het besluit is kosteloos in te zien bij de sectie Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, alhier. De sectie, alwaar ook een afschrift van het besluit tegen betaling verkrijgbaar is, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur.

Iedere kiesgerechtigde ingezetene van Rijswijk kan een verzoek tot het houden van een referendum over bovenstaande besluit indienen bij burgemeester en wethouders binnen drie weken na deze bekendmaking. Het verzoek dient te worden gedaan op een door de gemeente beschikbaar gesteld formulier dat tijdens de openingstijden van de afdeling Burgerzaken (van 08.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 tot 19.00 uur) aldaar verkrijgbaar is.



Bouwaanvragen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het oprichten van een scooter/rolstoelberging te: Minister Verschuurlaan 81; ingediend: 26-06-2002;

* het oprichten van een scooter/rolstoelberging te: Admiraal Helfrichsingel 39; ingediend: 26-06-2002;

* het veranderen van een garage in een kantoorruimte te: Franklin D. Rooseveltlaan 17; ingediend: 17-06-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw te: Franklin D. Rooseveltlaan 24; ingediend: 17-06-2002;
* het intern veranderen van een bedrijfspand te: Limpergstraat 8; ingediend: 27-06-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Tulpstraat 75; ingediend: 02-07-2002;

* het veranderen van een winkelpand (gevel) te: Prins Johan Friso Promenade 111; ingediend: 03-07-2002;

* het oprichten van een dakopbouw te: Strijplaan 435; ingediend: 27-06-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Liseiland 12; ingediend: 03-07-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbreiding van een dakopbouw te: Liseiland 14; ingediend: 03-07-2002;
* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Rieteiland 28; ingediend: 03-07-2002;

Tevens zijn de volgende meldingen ontvangen:

* het oprichten van een tuinhuisje te: Lange Kleiweg 120 (Kavel 104) ingediend: 28-06-2002

* het oprichten van een berging te: Tulpstraat 99 ingediend:
04-07-2002



Bouwvergunningen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 18 juli 2002 voor eenieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het veranderen van een gevel aan de Limpergstraat 2, verleend en verzonden: 10 juli 2002

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw aan de Geestbrugweg 39, verleend en verzonden: 10 juli 2002
* het plaatsen van een dakkapel aan de Leeuweriklaan 38, verleend en verzonden: 10 juli 2002

* het plaatsen van een dakopbouw aan de Lange Dreef 46, verleend en verzonden: 11 juli 2002

Tevens is de volgende melding geaccepteerd :

* het oprichten van een serre aan de Lange Dreef 86, verleend en verzonden: 10 juli 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* H. Gerhardlaan 1, 1 populier wegens te forse groei. Aangevraagd door M.C. Reijsmeijer

* Delftweg 3 t/m 5, 4 essen, 1 esdoorn, 2 linden, 6 wilgen, 2 kastanjes en 1 meidoorn wegens het
realiseren van 12 woningen en 7 appartementen Er worden 8 bomen van de 1e grootte herplant Aangevraagd door De Vlietparcke B.V.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 070-395.92.74



Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 18 juli 2002

* Sir Winston Churchilllaan 895

1 conifeer wegens schaduwwerking

* Paulus Potterlaan 34

1 blauwspar wegens schaduwwerking en te dichte stand op gevel
* 't Haantje 13

1 els wegens te dichte stand op gevel en herinrichting tuin

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij het College van burgemeester en wethouders (Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk) Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 070-395.92.74



Openingstijden stadhuis

Stadhuis Rijswijk,
Generaal Spoorlaan 2,
Postbus 5305,
2280 HH Rijswijk.
Telefoon 070-3959911.
Fax 070-3959588.
Internetadres: http//www.rijswijk.nl
E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.
De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.