Provincie Flevoland



Benoeming extern projectleider

Het college van Gedeputeerde Staten heeft met ingang van 1 augustus 2002 drs. A. (Albertjan) Peters benoemd als extern projectleider voor het Integraal Ontwikkelingsplan Almere. In het Ontwikkelingsplan Almere kijken rijk, provincie en gemeente gezamenlijk naar de voorwaarden om Almere op verantwoorde wijze door te laten groeien naar een stad van 300.000 tot 400.000 inwoners. De heer Peters neemt namens de provincie zitting in het projectbureau dat onder leiding staat van projectdirecteur J. van der Aa. Onlangs werd de heer Van der Aa door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in die functie benoemd.

De in Oldenzaal woonachtige Albertjan Peters (56) studeerde sociale geografie en planologie te Groningen en werkte daar voor de provincie. Daarna vervulde hij diverse directiefuncties bij het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen en was hij gedurende 14 jaar voorzitter van het College van bestuur van twee hogescholen (Den Haag en Enschede). Ook was hij lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland. In zijn vrije tijd vervult hij nog diverse bestuurlijke functies in het hoger onderwijs, de gezondheidszorg en de gemeentelijke advieswereld. Het afgelopen jaar heeft hij vanuit zijn eigen adviespraktijk opgetreden als projectdirecteur van het Muziekkwartier te Enschede en als directeur van het Zuidvleugelbureau. Deze laatste functie heeft hij inmiddels neergelegd.

Voor informatie over de provinciale projectorganisatie voor het Integraal Ontwikkelingsplan Almere kunt u contact opnemen met de provincie Flevoland, telefoon 0320 265 265.