Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates introduceert nieuw programma voor kanaalpartners in de Benelux

Nieuw programma van Network Associates biedt partners verschillende voordelen

Amsterdam, 18 juli 2002 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), vooraanstaand leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen, introduceert vandaag haar nieuwe programma voor kanaalpartners in de Benelux. Het nieuwe programma is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van partners in een markt met steeds meer concurrentie. Het stelt ze in staat om zich te specialiseren in de gebieden waarin ze het beste zijn. Het programma biedt partners ook verschillende mogelijkheden om de relatie met hun klanten te verbeteren.

Het nieuwe programma biedt drie toegangsniveaus voor partners, afhankelijk van de investering in Network Associates en haar producten, met verschillende voordelen die samenhangen met het niveau:
· Registered Partner
Met het registratieniveau kunnen partners het nieuwe partnerprogramma uitproberen en Network Associates producten verkopen. Registered partners profiteren met slechts een lage investering van verschillende voordelen, waaronder communicatie-ondersteuning door Network Associates.
· Authorised Partner
Dit niveau omvat voordelen zoals 'lead referrals', account management en product promoties. Authorised partners kunnen hun expertise in gebieden zoals training, consultancy en support adverteren, bekrachtigd door Network Associates.

· Elite Partner
Een uitgebreid niveau van partner accreditatie met vele voordelen, zoals 'preferential trading terms' en uitgebreide ondersteuning in nieuwe producten en markten. Elite partners zullen ook tenminste twee van hun expertise gebieden bekrachtigd zien door Network Associates.

Partners kunnen nu hun specialisaties in lijn brengen met het nieuwe programma. Dit kan training, marketing, ondersteuning, managed services zijn, of gewoon de resale van Network Associates producten. Dankzij de synergie tussen specialisaties kunnen partners meer voordelen ontvangen die gericht zijn op hun specifieke bedrijfsmodel en de relatie met hun klanten versterken.

"Ons nieuwe kanaalprogramma is ontwikkeld om onze partners te belonen voor hun inzet voor Network Associates," aldus Bas van Balen, regional director channel NCEE (Noord-, Centraal- en Oost-Europa). "Als bedrijf hechten we veel belang aan het kanaal als route naar de markt. We hebben na overleg met onze bestaande kanaalpartners dit nieuwe programma ontwikkeld zodat we onze partners de best mogelijke service kunnen bieden."

"Onze partners zien dat, ondanks de verslechterde economische situatie, de markt voor beveiliging en beschikbaarheid nog steeds groeit," voegt Van Balen toe. "Met een voorspelde groei van 20% per jaar kunnen onze partners ervan verzekerd zijn dat zij zich in een technologiemarkt begeven waarin de vraag nog steeds groot is."

Onder het nieuwe programma kunnen partners zich specialiseren in iedere productlijn van Network Associates: McAfee Security, Sniffer Technologies en Magic Solutions.

Voor het eerst kunnen partners de Network Associates accreditatie verkrijgen zonder dat zij producten verkopen, maar eenvoudig door het bieden van diensten zoals support en training. Deze partners zullen dezelfde regels en dezelfde training voor verkoop- en technische certificering volgen als partners die Network Associates producten verkopen. Hierdoor kunnen zij profiteren van de toenemende vraag naar diensten en oplossingen rondom Network Associates' producten.

Partners kunnen zich aanmelden voor het nieuwe programma door de partnerpagina's op de Network Associates website te bezoeken op: http://www.yournetworkourbusiness.com/channel/ of door direct contact op te nemen met hun channel account manager.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiliging- en beschikbaarheidoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee Security, Sniffer Technologies en Magic Solutions. McAfee levert antivirusproducten, Sniffer is expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging, en Magic in vernieuwende oplossingen voor service management. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###